АктуалноАртБългарияГласовеКултураМненияНовини

Хилда: Ако някога бих живяла в друг град, то това със сигурност ще е Пловдив

Вижте какво разкри пред Под тепето обичаната певица, часове преди концерта си в Летния театър на Бунарджика

Джаз примата Хилда Казасян, пристига в любимия Пловдив тази вечер, където премиерно за града ще представи концерта-спектакъл „Световното кино в музика“. Репортер на Под тепето се свърза с очарователната певица, за да ни разкаже какво да очаква публиката на Летния театър от 21 часа. Намираме я отново на път. Развълнувана е за предстоящата среща в любимия ѝ Пловдив.

„Не мога да опиша колко съм развълнувана, че именно в Пловдив ще е първият от големите ни концерти с новата ни програма „Световното кино в музика“. Ако имах избор и нямаше толкова неща, които да ме задържат в София, то

Категорично бих живяла в Пловдив!

Не само защото родът на моя баща е от този град, а знам неговия неповторим дух,  чар и хората, които ме опияняват. За съжаление, това си го признавам във всеки град и понякога ми се сърдят…

В Пловдив се чувствам у дома си“, набързо, нежно и чувствено напява Хилда по телефона преди да заговорим за това

Какво предстои на сцената?   

„Сцената ще бъде пална с много любов и приятелство. Ще ви залеем с океан от световна филмова музика.“

Идеята „Световното кино в музиката“

идва година след проекта ви „Да послушаме кино“, където събрахте най-обичаната музика от старите български филми. Това логично продължение ли е – у нас и по света?

„Да послушаме кино“ ни причини много щастие, на нас музикантите от екипа и на публиката,  и ние решихме, че това не трябва да спира и публиката и искаме да отново да се потопим в този огромен океан от красива музика.

Христо Йоцов ни изненада със страхотни аранжименти на музика от филми, като започнете от Чарли Чаплин, та до най-модерните сериали.“

Fotos by: Valentina Bilareva/ Fb-Рунитрон

Специални гости на сцената са магичните Васил Петров и Теодоси Спасов

„Да, от Маги Халваджиян научих, че когато нещо върви много добре, не трябва да се пипа. Затова си излизаме заедно. Въобще на сцената ще цари любов и приятелство. Те са ми много  близки. Всичко това с пълния състав на Плевенската филхармония.“

Най-доброто от филмовата музика, събрано в един вълнуващ концерт със звездни солисти и виртуозни джаз музиканти, като Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов, плюс мултимедия от фотографа Васил Къркеланов, очаква феновете на Летния театър на Бунарджика тази вечер от 21 часа.

Накрая попитахме Хилда:

Какво е нещото което никога не са ви питали?

Тя реагира с интригуващ смях и лека изненада. Помолихме я да каже първото, което ѝ идва наум.

„Ха сега… Не са ме питали дали имам кученце, а аз имам. Малко, смешно йорки. Той е най-големият хашлак, няма нищо общо с напудрените йоркити. Казва се Бигли.

Ще бъде ли Бигли на концерта в Пловдив?

Не бих му причинила това непрекъснато пътуване“, откровено си призна Хилда Казасян.

Нямам търпение за тази наша среща в Пловдив“, каза Хилда накрая.

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина