ГС на БСП-Пловдив: Г-жо Нинова, отказваме да водим разговор с Вас

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

Обвиняват я в пълзящ преврат, изземване на партийна собственост, подмяна на листата и паралелен предизборен щаб

Зовът за незабавна оставка

Градският съвет на БСП – Пловдив разпространи отворено писмо относно свиканата от лидера среща на 10 април 2021 г. в централата на Столетницата в София, на тема преминали избори и стабилизиране на партията. В него те упорито продължават да наричат Корнелия Нинова с явно обидната дума в партията “Госпожа” и я обвиняват не само в: “антидругарско” поведение, в реваншизъм спрямо пловдивската градска структура, но и в “пълзящ преврат“, изземване на партийна собственост, подмяна на листата и паралелен предизборен щаб”.

Писмото е подписано от Димитринка Вакрилова – вр.и.дл. Председател на ГС на БСП – Пловдив и шестимата председатели на партийните районни структури под тепета: Тодор Стоилов – председател на РС на БСП – Централен, Йордан Василев – председател на РС на БСП – Източен, Атанас Баташки – председател на РС на БСП – Северен, Костадин Беларев – председател на РС на БСП – Южен, Добромира Тошева – председател на РС на БСП – Тракия.

Те настояват за незабавната оставка на Нинова, а не на Изпълнителното бюро, което тя използвала като “смокинов лист за собствени интереси”.

Прилагаме пълния текст на писмото:

ГОСПОЖО НИНОВА,

Учтиво благодарим за тази покана, но тя вече е безвъзвратно закъсняла, защото времето за разговор с Вас изтече. Времето е за незабавна ОСТАВКА, придружена с извинение към всички социалисти! Вашето оставане на председателския пост е фатално за политическото битие на най-старата българска партия – БСП.

Права сте, като казвате, че нашата партия е преживяла възходи и падения. Така е, но българските социалисти, г-жо Нинова, никога не са губили избори от собствения си председател.

С действията си Вие подарихте победата на ГЕРБ, а с неадекватните си решения доведохте БСП до състояние на незначим политически субект. Нямате моралното право да искате повече доверие чрез режисирани мероприятия, като тази покана за среща.

Отказваме срещата, защото в последните четири години Ви канихме нееднократно на откровена дискусия. Смятахме, че диалогът трябва да се поддържа, тъй като имаме да решаваме отговорни задачи. Мислехме, че комуникацията не трябва да се прекъсва, понеже БСП е обща кауза. Вярвахме, че в открит и прям разговор можем да изчистим недоразуменията и да работим за успеха на Партията, което разбирахме като спасение за България. Вместо това срещнахме брутално, антидругарско и реваншистко отношение.

Отказваме да водим разговор с Вас, защото искахме такъв, когато дойдохме на „Позитано“ 20. Тогава демонстрирахте пълното си пренебрежение към легитимното пловдивско ръководство. Нещо повече – организирахте интригантска кампания, за да злепоставите пловдивския актив, който е гръбнакът на всички избори:

С медийни лъжи се опитахте да извършите пълзящ преврат в Пловдивската партийна организация; 

Наложихте решение за отнемане на партийната собственост на БСП – Пловдив;

Подменихте изцяло листата;

Назначихте паралелен предизборен щаб в Пловдив.

Всичко това опаковахте в поредна порция от лъжи, като в средата на предизборната кампания впрегнахте и официалния пресцентър на БСП, който разпространи дописка-компромат срещу БСП – Пловдив с изрично указание да бъде публикувана в медиите (прилагаме скрийншот на мейла). Журналистите споделят, че подобни пасквили се пращат редовно и срещу президента Румен Радев. Това е колкото недостойно и подло, толкова и уронващо авторитета на цялата Партия, поради което и изходът е само един – Вашата незабавна оставка.

ГОСПОЖО НИНОВА,

Пренебрегвайки нашите предупреждения, Вие сгрешихте тотално, като демонстрирахте тоталитарно поведение с погазването на демократичните процедури в БСП и Устава.

БСП не се нуждае от председател, чийто управленски стил се описва с формулата „Бърза приватизация и светкавична ликвидация“, прикрит с внушения за „курса Нинова“, за „линията Нинова“, за „политиката Нинова“.

Спестете ни унижението в обществото и освободете председателския пост, за да съхраните поне човешкото си достойнство и достойнството на Партията ни.

Накратко – показахте Вашата тоталност и загубихте тотално! Сега е времето да понесете отговорността за поведението си.

Не оставката на Изпълнителното бюро, което ползвахте като смокинов лист за собствените интереси, а само Вашата оставка може да убеди редовите социалисти в думата ОТГОВОРНОСТ! С личната отговорност започва пътят към стабилизиране на БСП.

 

Изявлението им завършва с обявено заседание на Районните структури на БСП – Пловдив, на което предстои да бъдат анализират задълбочено причините и факторите за срамната загуба в следващите няколко дни. Те ще бъдат обобщени на заседание на Градският съвет на 15 април 2021 г. от 18.30 часа. Обявата завършва с нещо като покана към самата Нинова: “Водачът на листата на „БСП за България“ в Пловдив-град има интерес да се запознае с изводите в дълбочина.

Всичко това аргументира допълнително нашия отказ на една формална политическа масовка, каквато се очертава да бъде срещата на „Позитано“ 20 утре.”

Споделете ни във:

4 коментара за “ГС на БСП-Пловдив: Г-жо Нинова, отказваме да водим разговор с Вас

  1. Не Нинова,а точно вие/хората на Гергов/ сте виновни за резултата на изборите. Нинова , с изгонването на свинаря направи това което другите/ Станишев и Миков / ги беше страх да направят. Браво на мъжкото момиче Корнелия.Вместо да искате оставката и говорете за оставка на банскянския,който загроби Родината.

  2. Ние гласоподавателите за БСП от Пловдив не искаме да разговаряме с ВАС. ОСТАВКА ПОДЛОГИ ГЕРГОВИ!

  3. Трупата на Гергов се обади! Преди 5 месеца колко % от пловдивските социалисти гласуваха за Нинова и колко против нея? Май само тия от снимката бяха против?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.