АктуалноИзбори

Грандиозна блъсканица пред 16 РИК час след края на изборния ден

Представители на над 200 секционни избирателни комисии има пред палата номер 6, където е централата на 16 РИК Пловдив-град, видя репортер на „Под тепето“. Т. нар. „руска“ палата е пълна на 90%.

Непрекъснато пред нея пристигат автобуси под полицейски конвои. В началото имаше скандал между 2-3 жени, които се сдърпаха и обиждаха грубо с обвинения, че са се изпреварвали.

Всички пристигащи подминават зоната за дезинфекция, на практика такова нещо не съществува.

Първата комисия, която пристигна е от УМБАЛ „Пловдив“, където отчели 100% активност – общо 53 гласували. Първите след тях са от ЖК „Тракия“. Първите излезли представители на СИК твърдят, че минават бързо, но опашката се трупа.

Пред палата 3, където е централата на РИК 17 – Пловдив-област е по-спокойно и почти празно. Първите, които пристигнаха са от комисии в Куклен.

Към 21:50 са обработени 68 СИК-ове, като Калоян Сухоруков прогнозира, че с тази скорост до 2 часа след полунощ ще приключи приемането на всички протоколи.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина