Градското ръководство на БСП отново бойкотира лидера си

Актуално Избори 2021 Новини Под ножа

Пловдивското ръководство на БСП, оглавявано от Георги Гергов, отново бойкотира лидера на партията Корнелия Нинова. Нито един от първенците в партията под тепетата не се появи на среща с нея, в навечерието на предстоящия пряк избор на председател на Столетницата. На разговора с Нинова в бившия Новотел не бяха забелязани нито представители на ръководството, нито общински съветници. Там бяха част от народните представители от града и областта, които подкрепят Нинова, но не и тези от обкръжението на Гергов. Събитието днес се организира от Инициативния комитет от социалисти в Пловдив, които застават зад кандидатурата на настоящия лидер.

Под тепето научи, че от комитета са поискали да ползват клуба на БСП в район Северен, но им е било отказано с мотив, че ИК-то е външна структура и няма как да ползва партийна зала дори под наем, въпреки че става въпрос за партийни членове.

Корнелия Нинова каза пред Радио Пловдив днес, че навсякъде в предизборната си обиколка в страната е посрещана от пълни зали и това опровергава твърденията на опонентите ѝ, че няма интерес към прекия вот. Тя се надява и на висока активност в деня на избора, което да докаже думите й. Тя призова другите кандидати да направят също срещи с хора от партията, дори и в последния ден преди избора. По думите ѝ продължават опитите да се бойкотира прекия избор, което  тя определи като необяснимо.

“Изпълнихме обещанието си нашите депутати да не влизат днес в пленарната зала, а да са сред протестиращите”, каза още в Пловдив лидерът на БСП. “Мафията е на друго място и е точно обратното – народът иска да свали мафията“. Така Нинова коментира думите на премиера Борисов, че мафията иска да свали правителството. Прогнозата ѝ е, че големите протести ще бъдат през октомври и ноември и те ще са социални.

 

Споделете ни във:

5 коментара за “Градското ръководство на БСП отново бойкотира лидера си

  1. Корнелия беше поканена от ръководството за девети септември, заедно с другите кандидати,но тя не дойде.Какво да чакаш.Обикаля с придворните си,които пък до един бяха храненици.Пълни зали с баби.Това остана от БСП.Изборът на председател е пълна пародия на избори.Цв.Цв.ряпа да яде.Тука е 200% манипулация.Дори ще се обикаля от къща в къща с мобилни секции.Пък и никой не знае колко членове има БСП.

  2. Само са пропуснали, че по време на срещата с др. Нинова има общинска сесия и всички от т.н. ръководство са общински съветници

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.