Актуално

Гощават с омари театрали на старта на Сцена на кръстопът

Христо Мутафчиев вика на Ламбо “г-н министре”


Ламбо, инж. Георгиев и домакинът на партито Бозуков се готвят да разфасоват празничната торта
Театралният фестивал Сцена на кръстопът стартира с фамозния мюзикъл Котки и традиционния бляскав коктейл в хотел “Лайпциг”. Домакинът на партито по откриването от години е бизнесменът Радослав Бозуков – част от меценатското семейство, което помага на „Сцена на кръстопът”. Фантастастични маси посрещнаха гостите – наред с любимите на всички местни деликатеси, имаше всякакви морски изкушения, много салати. За декор готвачът бе поставил най-новата си импровизация в карвинга – диня, която бе украсил и издълбал, за да се превърне в красиво цвете. Шедьовърът на трапезата обаче бяха омарите. Старт на хавата дадоха проф. Данаилов и главният спонсор – инж. Димитър Георгиев, собственик на фирма „Роза импекс”.
Досега – вече 13 години, на първото ни събиране обикновено повече присъстваха колеги от театъра. Приветствам ви с добре дошли, приятели от Музикалния театър. Благодаря на проф. Донев, че е толкова алчен и всеобхватен творец и не се уплаши да гостува в Пловдив, обърна се арт директорът на „Сцена на кръстопът” Ламбо към екипа на Котки.
Христо Мутафчиев бе сред най-ухажваните мъже на хавата

 След това купонът се развихри с пълна сила. Вместо певицата в ресторанта микрофона поеха музиканти и артисти. Първи се изяви Светослав Клинчаров от Музикалния театър. Той разчувства публиката с парчета на Синатра и Шаде.
В същото време актьорът от Пловдивския театър Стефан Бобадов с нетърпение очакваше да види каква ще бъде тазгодишната торта. Той постоянно обикаляше, за да събере информация, кога точно ще се появи сладкото изкушение. Докато Бобадов се чудеше и маеше за тортата, микрофона пое шефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Той пожела на добър час на форума и изпя парчета на Сигнал, Дийп Пърпъл и невероятното парче на Владко Стефановски от спектакъла „Хъшове”.
Мутафчиев със смях разказа как като момче е имал мечтата да стане музикант. Явих се с леля ми при един преподавател. Влязох с китара в ръка, но той като ме чу, директор каза, че в музикалното училище не се търсят такива гласове. Щях да му нацепя китарата в главата. Сега обаче съм му благодарен – станах актьор. Хем играя, хем мога и да си пея, каза Мутафчиев. Заради вълнуващото изпълнение на песента на Стефановски всички благосклонно подминаха симпатичния гаф на Христо, който се обърна към проф. Данаилов с „г-н министре”. Пребогатата трапеза Снимки от 'Сцена на кръстопът'
Пребогатата трапеза Снимки от ‘Сцена на кръстопът’

За да няма жанрови пропуски – канцонети пя новият шеф на Оперно-филхармоничното дружество Калуди Калудов. Стихове за кеф на всички изрецитира и Красимира Филипова, човекът, който е причина тази година в Пловдив да гостува най-доброто от националната ни сцена.
Партито продължи до сутринта. Стигна се и до рязане на тортата. Стефан Бобадов обаче не успя да се подслади, защото съпругата му набързо му припомни, че сладкото е особено вредно за здравето му.
 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина