Глобиха пловдивчанка, седнала на пейка пред блока, минути след земетресението

Актуално Вашите писма Градът Криминале Новини

Все още се очаква коментар на полицията основателен ли е в тази ситуация акта на органите на реда

Жена от Пловдив съобщи в социалната мрежа Facebook, че ѝ е наложена глоба от полицията, затова, че минути след земетресението е седяла на пейката пред блока.

„ЗАБРАНА ЗА ЗАМЕТРЕСЕНИЕ!! !Не знам точно как да опиша ситуацията в, който попаднах днес!Заради това,че по време на заметресението в Пловдив слязох на пейката пред блока ми беше съставен въпросният акт с обяснението, че не е трябвало да сядам а да се разхождам!Абсурдите нямат край!“ – написа Емилия Григорова.

Безспорен е фактът, че органите на реда имат законово право да я глобят, но все пак ситуабцията предполага копромис, коментират десетки граждани. Всеки знае, че според инструкциите за безопасност при земетресение първото, което трябва да се направи, е да се напусне сградата. Точно така е постъпила уплашената Емилия.

Според патрулните полицаи обаче, тя не е трябвало да сяда, а да остане права или да се разхожда.

Може би е имало възможност да избегне акта и ако седи на тротоара или на земята, а не на удобната пейка. Медици и психолози напомнят, че земните трусове могат да предизвикат треперене на крайниците, загуба на ориентация и правилна преценка на ситуацията при хората.

„Актът все още не налага глоба, на негова основа началникът на РУ съставя наказателно постановление, в което се определя наказанието.  Ако издаде НП, обжалвате и печелите. Няма страшно. И без това от днес отмениха маските на открито.“ – съветват я хората.

Вече има официално запитване до директора на ОД на МВР-Пловдив, изпратено от медиите за коментар дали е основателен ли е в тази ситуация акта на органите на реда.

Снимка: личен профил на Ем.Григорова/Fb

Споделете ни във:

10 коментара за “Глобиха пловдивчанка, седнала на пейка пред блока, минути след земетресението

  1. Кой е гози човек написъл акта, това земетресение беше толкова неочаквано и плашешто, и жената е седнала от уплаха.Кой ги назначава тези хора.Да се извинят на жената за нелепата постъпка на общинара написал акта.В Пловдив се вършат много безобразия, при земетресение не действат забрани, хората спасяват живота си. Научете си подчинените да знаят!

  2. Със или без земетресение на пейките трябва да може да се седи! Това е най-тъпото ограничение, което беше измислено!

  3. Много е лесно да се правиш на мъж на такива хора. Иначе маймуните издуват моторите и кочините си всяка нощ до към 1-2 часа, защо не им се пишат на тях актове? Отговорът го знаем всички

  4. Дикембе, ти си от ония наведените главици, които като им кажат да си инжектират дезинфектанти, го правят.

  5. При земетресение ще слезне и ще седне на пейката… значи, не стига, че е тъпа ми и нагла! Естествено, че ще я глобят. Има си изрична забрана, а земетресението беше точно 3 секунди, какво се превзема, пръдла!

    1. А ти си олигофррен и няма да ти обяснявам защо, че няма да разбереш. Диагнозата ки я знаеш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.