ГЕРБ, Възраждане, ДПС и ИТН не дойдоха на работа – ВИДЕО

Актуално Власт Избори 2021 Новини
Народно събрание

Така блокираха заседанието на парламента с липса на кворум

Българските народни избраници не успяха да открият днешното пленарно заседание в НС, на което трябваше да се обсъждат процедурните за избор на нов председател на парламента. ГЕРБ, Възраждане, ДПС и ИТН не дойдоха на работа и провалиха заседанието заради липса на кворум.

Физически те се намираха в сградата на Народното събрание, но не се регистрираха и така не успя да се събере необходимия кворум от 121 гласа за откриване на пленарната сесия. Регистрираха се само 110 души.

Временно изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов закри заседанието, след като преди това даде две почивки и призова депутатите да влязат в залата.

Уважаеми колеги, не можахме да съберем необходимия кворум, с който да започнем заседанието си днес. Надявам се, че ще успеем да го направим в 19.10, когато е насрочено извънредното заседание за гласуване на вота на недоверие“, обяви Иванов.

Той призова да бъде показана регистрацията по групи, за да се види „кои депутати си вършат съвестно работата и кои не“.

Тълкуването на случилото се от председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова бе следното: „видяхме, че три пъти правителството падна, а довечера ще падне за четвърти или пети път“.

Споделете ни във:

4 thoughts on “ГЕРБ, Възраждане, ДПС и ИТН не дойдоха на работа – ВИДЕО

  1. ОСТАВКА, НЕЗАБАВНО👎😡
    КАКВО НЕ РАЗБРАХА ОТ ПОДМЯНАТА!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.