АктуалноБългарияВластИзбориКриминалеНовиниРазследване

ГЕРБ иска оставката на вътрешния министър

Политическа партия ГЕРБ на извънреден брифинг призова за оставката на служебния министър на вътрешните работи по повод акцията срещу кмета на Стамболийски Георги Мараджиев, който е областен лидер на партията в Пловдив.

Както ви съобщихме по-рано днес Мараджиев бе отведен от маскирани полицаи с качулки. Според информация от МВР се провежда специализирана операция по разследване на данни за финансови злоупотреби в община Стамболийски. Има обиски в административната сграда на общината и още няколко адреса, потвърдиха от вътрешното ведомство. От там уточниха, че кметът на Стамболийски не задържан, а е извикан за даване на сведения.

ГЕРБ настоява за изслужване на МВР министъра в НС, за да ги запознае с подробностите.

На брифинг в Народното събрание, в присъствието на цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС председателят Десислава Атанасова оспори начина на задържането на кмета на Стамболийски и нарече акцията на Икономическа полиция“ „полицейска репресия“ и „демонстрация на поредната полицейщина“.

Вижте подробности във видеото.

Според Тома Биков целта на тази акция е довечера в новините първата новина да бъде тази, а не да бъде поредният провал на Иван Демерджиев като министър на вътрешните работи.

„И ако на г-н Демерджиев му е останала малко достойнство и малко мисъл за Министерството на вътрешните работи, още днес трябва да подаде своята оставка и да ни освободи от своята некомпетентност. Това е изключително важно министерство в тази ситуация“.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина