Фотодневник на пловдивското виенско колело

Актуално Градът Живот Новини
последен ден за виенското колело

Атракцията си отива. Днес е последният работен ден на огромната въртележка

Снимки: Станимир Петков

Виенското колело, което “кацна” с локално скандалче от центъра на австрийската столица в Европейската столица на културата днес ще се върти за последно на градския площад.

За едномесечния си престой под тепетата атракционът си спечели множество фенове. По непотвърдена информация на него през последните седмици е имало над 10 предложения за брак.

Фотографът Станимир Петков направи уникален фотодневник на огромната въртележка. Той запечатваше емоциите на фона на градския пейзаж около колелото почти всеки ден в рубрика, която нарече #НЕОНОВО_ВИДЕНИЕ.

27 юни

“Чудя се сега като махнат виенското колело, дали някой ще се осмели в горещините да се разходи по голият площад. И като гледам странните фонтани каква радост са за децата си мисля: Един обществен басейн да бяха направили щеше да е най-посещаваният площад в Европа.”

24 юни

“ …Врът, врът… Воднооо колело.
Това не е онова колело.”

20 юни

“Повече няма да минавам през площада, аман от това колело. То вратът ми се изкриви да го зяпам и гърбът ме заболя да го снимам”.

17 юни

“Машина за дъжд
#НЕОНОВО_ВИДЕНИЕ IV
Така де, то като се върти и придърпва всичкото облак над нас”.

16 юни

“Вечерната ми разходка,
сред градски звуци и светлини…”

13 юни

“Романтична вечер”

7 юни

 “#НЕОНОВО_ВИДЕНИЕ III”

5 юни

“Шеметно”

3 юни

“И все пак се върти”

1 юни

“И като се завъртя за малко да се търкулне”

31 май

“Светна, за малко светна и ахааа да се завърти… Ама не… Угасна!”

Източник: Stanimir Petkov Photosmile

От утре започва демонтажът на колелото, съобщиха от Община Пловдив. В рамките на месец хиляди посетиха атракциона, разположен на най-централното място в града. Увеселителното съоръжение предизвика огромен интерес сред пловдивчани и гостите на града и доказателство за това бяха дългите опашки пред входа. В социалните мрежи се появиха стотици снимки на Пловдив отвисоко.

От администрацията твърдят, че преди монтирането на съоръжението специално назначена от Община Пловдив комисия е направила подробно заснемане на терена, на който е разположено колелото. Същата ще извърши оглед и след демонтажа, с който да удостовери състоянието на площадната настилка. Припомняме, че фирмата внесе в Общината гаранция в размер на 23 100 лв. предварително. В случай, че бъдат констатирани щети по настилката, те ще бъдат отстранени за сметка на фирмата изпълнител.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.