АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниОбщина ПловдивПод ножа

Фирма на съпругата на зам.-кмет се сдоби с паркоместа пред ясла

Две паркоместа, отредени за детска ясла „Приказка” в Тракия, се озоваха в частни ръце. При това не кои да е. Вместо от родители, които оставят или прибират децата си от забавачката, две от паркоместата са с платен служебен абонамент на дружеството „Динара”, чието седалище се намира срещу яслата. Собственик на фирмата е съпругата на зам.-кмета по финанси Величко Родопски- Диляна.

Този факт възмути родители на хлапета от „Приказка”, но и живущи в района. До медиите бе разпространен сигнал на гневен родител.

„ Здравейте, изпращам ви сигнал за възмутително поведение на община Пловдив (Тракия) по отношение на паркинг на детска ясла, отдаван под наем на частни фирми, докато ние няма как да паркираме и да оставим децата си на ясла, гаражни фирми от квартала се радват на паркинга и паркират на 5 метра от офиса си”, се казва в сигнала.

Авторът му е писал и на кмета на района Костадин Димитров. Там е публикувана и предистория с паркирането в района около блоковете 202 и 203, където се намира и „Приказка”.

„След като община Пловдив реши, че целия квартал около блокове 202, 203 ще бъде платена зона за паркиране (с колчета), ние, живущите, които не успяхме да се вредим за паркомясто вече се чудим на коя “полянка” да паркираме и не защото сме някакви джигити, а защото създадохте проблем на място на което такъв НЯМАШЕ! Днес с изненадах установих нещо още по-учудващо, едни от малкото останали без колчета паркинги- този до детска ясла “Приказка” е започнат да се раздава на гаражни фирми от квартала за да могат да паркират на 5 метра от работното си място, за тяхно още по-голямо удобство!”, се казва в сигнала.

Гражданинът пита администрацията  как е възможно общината да допуска това?

„И ако всичко е в реда на нещата, искам да ви попитам за цената на услугата, тъй като ще има още много желаещи да си платят!”, завършва той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина