Фестивал ограничи пешеходното преминаване по площад Централен

Актуално Градът Новини Под ножа

Пловдивчани беснеят, че не могат да използват публично пространство заради Street Food & Music Festival

Стартът на Street Food & Music Festival предизвика и позитивни реакции, но и крайно негативни. В ситуацията на епидемия от коронавирус, организаторите на събитието спазват всички мерки за здравна сигурност на посетителите. Но са ограничили пешеходното преминаване по площад Централен.

Гражданите не могат да използват публичното пространство, от бар “Пощата” до края на надлеза над “Гладстон”, в посока Дома на културата, тъй като то е заградено отвсякъде. Жива охрана и ограничителни мрежи не позволяват преминаването през зоната. Ограничена е връзката между Цар-Симеоновата градина и другата част на централната градска част.

“Това е прекалено. Общината се явява спонсор на това събитие, което ограничава свободното движение на хората. Защо, след като хората могат да преминават и през зоната на фестивала? Не разбираме защо това се случва”, писа читател на електронната ни поща. Наш репортер също не успя да премине през зоната, за да достигне от парка до ресторант “Верди” – разстояние от около 20 метра. Охраната обаче препоръчва да се заобикаля няколкостотин метра: през Пощата или светофара до галерия “Пловдив 2019”.

“Можеше да се оставят два-три метра широка ивица покрай парапета над “Гладстон”, хората ще преминават и няма да пречат на фестивала или организацията по никакъв начин”, коментираха пловдивчани.

Споделете ни във:

4 коментара за “Фестивал ограничи пешеходното преминаване по площад Централен

 1. Бе много дейни в яда си тези плавдивчени еее , де да бяха така и на протестите, ама си пият биричката, хилейки се като олигофрени и псувайки статуквото,,,мишки клети

 2. БаскетБОЛНИЯТ мозъклия микроцефал от отиващата си “партия” ГЕРБ щом и досега не се е ориентирал кому слугува (ГРАЖДАНСТВОТО) а позира като ПОСЛУШНИК на налудния с диагнози АЯТОЛЛАХ мутро’полит’ик със злия поглед, ролекс, лимузини и биятели, следва да бъде поканен пред взвода с вързани очи към СТЕНАТА.
  Бай-бай, бай Зико!
  СТИГА ГЕРБ!
  Само САРБ!

  1. САРБ е надеждата на нацията, начело с колегата Цветанка Цветанова, будна дисиден’ка и бивш Строител на ГЕРБ.
   Хвала!

   1. ЗА РАЗЛИКА ОТ МАМИН ИМПЕРИАЛист инджинеринга това постижение не се дължи на намигвания нито на ръкостискане под масата.
    О, не!
    (Оня поне пипаше на ЕДРО, тоа за нищо не става, нито за ЧЕП)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.