АктуалноБизнесЗелен градИзбор на редактораНовини

Естонска компания влиза с тротинетки под наем в Пловдив

След столицата Bolt планира експанзия под тепетата и по морето. Тук тя ще е вторият играч с тротинетки на по-ниски цени

Естонската компания за споделена мобилност Bolt ще е новият оператор с тротинетки под наем в града под тепетата.

Да се повозим: Защо да изберем споделени електрически тротинетки в града?

Дружеството стартира дейност през август 2013 г. в Талин под бранда mTakso и вече декларира, че стъпва на пазара в София със 800 електрически тротинетки за споделено използване. Мисията на компанията е сътрудничество с градовете, за по-малко задръствания, по-чист въздух и по-достъпен транспорт за всички.

350 електрически скутера тръгват из Пловдив още утре

Снимка: Bolt 

Bolt стъпва в страната за първи път, като за „Капитал“ от компанията заявиха, че навлизат „след задълбочено проучване“. От компанията обещават да задържат ниските цени максимално дълго, но „в даден момент може да ги коригираме въз основа на икономическата ситуация, пазарните разходи и т.н.“.

Пловдив хареса алтернативния и екологичен начин за придвижване

При старта си в столицата няма да има такса за отключване, а всяка минута наем ще струва 0.20 лв., поставянето на пауза 0.10 лв., а резервацията на минута струва 0.20 лв. При първото използване приложението на компанията „ще покаже на потребителя инструкции как да кара и паркира скутера безопасно“. Тя е достъпна в iOS и Android, но и в App gallery на Huawei.

В столицата фирмата ще използва модела скутер Bolt 4. ©Цветелина Белутова/ Капитал

Отключването на тротинетките се осъществява чрез сканиране на QR кода им. Преди първото возене потребителите е необходимо да добавят метод за плащане. Снимка на корицата:

След столицата Bolt планира експанзия под тепетата и по морето. Тук тя ще е вторият играч с тротинетки на по-ниски цени, но все още няма конкретни срокове за това.

Освен с конкурентни цени от естонската компания изтъкват предимството си с факта, че скутерите им са защитени със система за предотвратяване на каране в тандем, тоест 2-ма души на 1 скутер). Става дума за функционалност в приложението, която открива и обезсърчава карането в тандем.

„В Bolt безопасността на скутерите и електрическите велосипеди е наш основен приоритет и ние продължаваме да инвестираме във функции за безопасност на микромобилността и интеграции като тази, за да подпомогнем още по-безопасното каране на скутери. Чрез интегрирането на проактивната система за предупреждение на Flare Aware с GPS технологията на Bolt, ние поставяме нови стандарти в предотвратяването на инциденти и осигуряването на по-безопасни пътувания за всички“, подчертава Дмитрий Пивоваров, вицепрезидент по наемите в Bolt. 

Ocвeн, чe oтдaвa тpoтинeтĸи пoд нaeм, бизнecът нa Воlt вĸpючвa и дpyги ycлyги, ĸaтo пpeвoзвaнe c чacтни aвтoмoбили, пoдoбнo нa Ubеr, oтдaвaнe нa ĸoли пoд нaeм и дocтaвĸa нa xpaнитeлни cтoĸи. Πpeдcтoи дa видим дaли и oт ĸoгa и тeзи ycлyги щe бъдaт пpeдcтaвeни y нac.

Снимка на корицата: Bolt 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина