АктуалноЖивотИзбор на редактораКултураМненияНовини

ESNAF TOYS с втора кикстартър кампания за нова колекция играчки

„Дизайнът среща играта” в съвършените дървени Птици, които имат шанса да летят до всички краища на света

Пловдивският бранд ESNAF TOYS стартира втора кикстартър кампания, която ще смая и най-големите естети. Архитектите Бистра Попова, Атанас Марчев и Антония Миланова, които седят зад компанията, позната в някои от най-известните музейни магазини по света като Fondation Louis Vuitton, Beyeler Fondation,  Peggy Guggenheim, Red dot design museum, National Gallery of Sиngapore, Z33, ще смаят всички с новите си творби.

Те са предназначени за деца, но и техните родители. Направени са да се играе с тях, но и да бъдат просто съзерцавани, тъй като галят всички сетива- Птиците на ESNAF TOYS. Те са готови да долетят от Пловдив дотам, където вие ги отведете, само като ги подкрепите в кампанията им в kickstarter, която стартира тази нощ. Продължителността й е до 21 юли, а целта е птиците да покрият цялото земно кълбо.

„В новата ни колекция Птици дизайнът и играта ще пресекат своите пътища. Когато архитектът проектира пространства, той използва линии, дъги, криви, форми, щрихи, текстури, материали, светлина, въздух… Когато създаваме играчки, ние използваме точно същия похват. С този проект всеки, който го хване в ръце ще има пространството и инструментите, с които да построи безброй комбинации от видове птици и странни същества. В този проект ще използваме различни приложения, текстури и свойства на дървесината, които ще ви помогнат да създадете своя дизайн по най-добрия начин. В него и с всяка друга играчка ESNAF играта е отворена. Като използвате магнитните точки и равнината между две магнитни части, можете да съберете материали от вкъщи или от бюрото, като хартия, кламери, карфици, пирони, копчета, плат, вълна, кожа… и да довършете дизайна по свой проект. Дизайнерите можете да сте вие“, казва алх. Бистра Попова

Двамата с Атанас Марчев са създателите на ESNAF- семеен бизнес, който започва като хоби и се разраства до бутиково архитектурно студио за ръчно изработени оригинални дизайн подаръци, които отстояват това, в което вярват авторите им- красиви пространства, свободна игра и по-чиста среда.  „Еснафите“ са екип от архитекти и творци, през чиито ръце минава всеки един продукт от марката ЕСНАФ.

„Всяка година създаваме по една колекция с тематични животни, като във всяка следващата въплъщаваме архитектурата и нейните принципи и похвати все повече и повече. На този етап Северната лисица е музеен експонат в Музеят на играчката в Нюрнберг. След посещение на няколко престижни международни дизайн форуми, марката ни се разпространява в някои от най-известните музейни магазини по света – Fondation Louis Vuitton, Beyeler Fondation,  Peggy Guggenheim, Red dot design museum, National Gallery of Sиngapore, Z33…“, допълва Бистра Попова.

С подкрепата от предишната кампания екипът на ЕСНАФ успява да участва на някои от най-големите международни форуми. Участието им дава посока за развитие към музейния сектор и с подкрепата от настоящата им кампания имат намерение да затвърдят присъствието си на тези форуми и да разширят кръга им към САЩ, Канада, Скандинавия и Азия. Всички, които ги подкрепят в кампанията, ще получат продукт по избор от новата им колекция Птици, разделен в различни категории.

Линк Кампания: https://www.kickstarter.com/projects/esnaftoys/esnaf-design-meets-play?ref=clipboard-prelaunch

Как да подкрепя:

Вече е активна актуалната страница в Кикстартър, където ще може да се разгледа цялата история на компанията, на проекта и чрез натискане на бутона “Back this project”, подкрепящият ще може да избере стойността на наградата, която избира и да даде своята подкрепа за разрастването на бранда и за създаването на новата колекция Птици.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина