АктуалноГрадътИзбориНовини

Единствено ПП-ДБ и Манол Пейков пренареждат листите в Пловдив

Продължаваме промяната – Демократична България са единствената сила в Пловдив МИР-16, която пренарежда листите чрез преференциален вот. По този начин четвъртият Манол Пейков от „Да, България“ ще влезе в парламента – по всяка вероятност на мястото на Йордан Иванов от ДСБ или Стою Стоев от ПП, в зависимост от това колко мандата получи коалицията и от кой район влезе Асен Василев.

Първи в листата е именно единият от лидерите на Продължаваме промянта. Асен Василев е кандидат и от Хасково. Втори в разпределението на мандатите става иначе четвъртият в листата Манол Пейков, който е получил личната подкрепа на 2407 души – много над бариерата от 7%.

Третото място отива при Йордан Иванов от ДСБ, а четвърти е Стою Стоев от ПП. Все още не е обявено окончателното разпределение на мандатите и не се знае дали ПП-ДБ ще получат 2 или 3 мандата от Пловдив. Вариантите са следните: ако получат 2 и Асен Василев влезе от Пловдив, в парламента ще отидат той и Манол Пейков. Ако получат три ще влезе и Йордан Иванов, а ако Асен Василев реши да влезе в парламента през Хасково, то ще има място и за Стою Стоев. Трябва да се отбележи и резултатът на Христо Петров – Ицо Хазарта, който получава подкрепата на 1198 пловдивчани, което е съвсем малко под бариерата от 7%, която за ПП-ДБ за този избор е около 1250 гласа.

При всички останали партии няма промени от преференциален вот. Първата сила ГЕРБ-СДС вероятно ще получи 4 мандата. Първите 4 в листата са Бойко Борисов, Даниела Дженева, Георги Георгиев и Деница Николова. Любопитно е, че най-много преференции получава деветата в листата Десислава Георгиева, но все пак – доста под прага за активиране на разместване на подредбата.

Два мандата най-вероятно ще получат и Възраждане. Това са познати лица – първи в листата е Ангел Георгиев, а втори, който получава и силна преференциална подкрепа, без да размества подредбата, тъй като така или иначе е втори е известният таксиметров шофьор Емил Янков.

Останалите 4 мандата ще се разпределят по 1 за лидерите на листите на ИТН, „Величие“, БСП и ДПС, където преференциите няма как да изместят лидера, но и никъде не са достатъчно, за да се активират промени.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

11 коментари

  1. Строга. но справедлива е.

   Бая ЗАКАЧЛИВА за омъжена г-жа, вероятно г-нът вече се е отказал да я уважава всяко тримесечие

  1. …СВИНЕТЕ ЗА ПЕЧАТНАТА ГРЕШКА И ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, АМА СВИНСКОТО „ОФОРМЛЕНИЕ“ на ПодТеЛе… =ПодТъпото= претрупано с натруфени КИЧ „КРАСИВОСТИ“ и разчертано с дебели черти и излишни пространства – задръства МОЯ дисплей и се пречка със запецнали „функции“ като чукундурското непрогледно „КАПЧА“ което не спира Тайландския роБОТ докато има елегантни четирицифрени конкурентни Кодове както ПОТВ- Ако не желаете да обменяме становища учтиво би било просто да прмахнетае ОпцияКоментар, както ТРАФИК- та да не се занимаваме с ПодТЪПОТО! Или като клубен Форум -подобно на ФейсБУКЛУК и 24ч – само Регистрирани Членове да коментират =без Анонимни, без Пена Дебелата и без полит-КОРЕКТор.

   Друго отношение не дължим!
   Делово, цивилизовано без КИЧ е подредена http://www.DempcracyNow.org
   Тежка е „царската корона“ на ЗАВИСИМОСТ… (АМзаБГ)….

   КАК Е ВЪЗМОЖНО БЕЗ „ЛАЙКС“ / ОЦЕНКИ ЗА ПУБЛИКАЦИЯ И РЕПЛИКА?

   ОПРОСТЯВАЙ БЕ, БУДАЛА! КОМПАКТИРАЙ, МИЛИМЕТРИТЕ СА МИ ЦЕННИ. „ТАГОВЕ“ долу вдясно, че и ТЪПО рамкирани =WTheF…?

   АНИМАЦИИТЕ САМО ПРЕЧАТ И СА НИ ОТБЛЪСКВАЩИ! „СГРОМОЛЯСАЛО СЕ ДЪРВО…“ ПРЕЗ ОКТОМВРИ = ТОЯ ТИКЕР ВМЕСТО НА МОЯ ДИСПЛЕЙ – СИ ГО НАТИКАЙ В …ИМЕННОТО!

     1. БДИ НА АМБРАЗУРАТА ДА ПОПЪРЖА ‘ОРАТА –

      – БАЗ ДА ИМА НИЩО СА КАЖЕ ПО СЪЩЕСТВО ИЛИ ДА ВЪЗРАЗИ – ‘НАЧИ ВСИЧКО Е ВЯРНО

      („ВАТА“ ПЪК ВСЕ ЗА НЯКАКВИ КОФИ МЕЧТАЕ… РОМ“ ДЖИПСИ?)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина