АктуалноБългарияВластГласовеГрадътМненияНовиниПод лупа

Държавният глава за санкциите от САЩ: Прецедент е страна от ЕС и НАТО да бъде подложена на толкова тежки санкции

Радев: България трябва да има правителство. Партиите, да мислят през тази призма, как ще правят правителство заедно и как ще се обединят около важните теми за страната”

ЦИК и служебното правителство ще положат всички усилия,  за да гарантират машинния вот, заяви президентът в Пловдив

 

Централната избирателна комисия с служебният кабинет ще положат всички усилия, за да гарантират машинния вот. Това заяви президентът Румен Радев днес в Пловдив, където посети Гимназията по хранителна техника и технологии .

Държавният глава отправи апел към политическите партии. Той ги призова да бъдат много внимателни и да не се нападат необмислено, тъй като ще се срещнат в парламента след това.

И ще имат най-трудната и важна задача – да съставят правителство. България трябва да има правителство. Партиите, да мислят през тази призма, как ще правят правителство заедно и как ще се обединят около важните теми за страната”, каза президентът.

Румен Радев коментира и санкциите от САЩ по закона „Магнитски“.

Той ги определи като прецедент – страна от ЕС и НАТО да бъде подложена на толкова тежки санкции. По думите му правителството е длъжно  да предприеме мерки, които да минимизират риска за българските институции и граждани във финансово положение.

„Ще бъде противоконституционно, ако държавата не може да защити финансовата сигурност на страната и гражданите.”

Ако държавни и бюджетни организации, попадат под тези санкции, какво правим тогава, попита Радев.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина