Президентът посети Гимназията по хранителна техника и технологии в Пловдив

Актуално Власт Градът Новини

„Политиците трабва да са готови да жертват себе си в името на обществото, както правят военните летци,“ коментира Румен Радев

Той присъства на държавен практически изпит и даде интервю за училищния вестник

Държавният глава Румен Радев е на посещение днес в Пловдив. Той пристигна първоначално в Гимназията по хранителна техника и технологии, където се срещна с ученици и преподаватели.

Президентът присъства на държавен практически изпит на дванадесетокласници в лабораторията на учебното заведение. Те му разказаха какви проби извършват, а той ги попита дали са на ясно с мащабите на влагането на палмово масло в сиренето. Абитуриентите го увериха, че правят такива анализи, но като учебна лаборатория се въздържат от коментар.

 

После президентът се срещна с ученици, които работят като доброволци в читалнята на обновената библиотека в гимназията. Те му разказаха му за благотворителните инициативи, които организират.

Държавният глава бе посрещнат от директора Людмила Ганчева, областният управител Ангел Стоев и началникът на РУО Иванка Киркова.

Във фоайето учителката по английски език Светослава Шишиньова представи проект за създаване на стем център на втория етаж в гимназията, спечелен по проект за Възраждане на училища в информационна среда.

Държавният глава проведе среща и с ученици от училищното радио и вестник, те го попитаха как е избрал да стане пилот и защо е решил да стане президент.

Не сте ли твърде висок да бъдете летец, попитаха младите журнасти. Интересен въпрос, отвърна Радев и разказа, че първа му мечта е била да стана летец на изтребител във военната авиация.

Как стигнах до тази професия? Ами, елементарно – като следвах совята детска мечта„, разказа държавният глава и допълни, че се е запалил в трети клас от книга, купена от подвижна книжарица в автобус.

„Политиците трабва да са готови да жертват себе си в името на обществото, както правят военните летци,“ коментира Румен Радев в отговор на въпросите.

От гимназията президентът отиде в Пловдивския университет, където разгледа Центъра по технологии. Предстои му среща с млади учени.

Очаквайте подробности.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Президентът посети Гимназията по хранителна техника и технологии в Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.