АктуалноГрадътИзбориНовини

Доц. Йорданов е зам.-председател на социалистите в Пловдив

Градският съвет на БСП избра ръководство и учреди Съвет за местна политика

Шестима са членовете, предложени от председателя Иван Петков, сред които е и бившият областен управител Тодор Петков

За местната политика ще отговаря Диана Димитрова

Доц. д-р Георги Йорданов е избран за заместник-председател на градската организация на социалистите в града под тепетата. На свое заседание в сряда вечер Градският съвет на БСП – Пловдив избра състав на Изпълнителното бюро, предложен от председателя Иван Петков. В него влизат шестима членове. Двама са заместник-председателите.

Доц. Георги Йорданов оглави Пандемичния комитет

Освен д-р Йорданов, който ще отговаря за коалиционната политика, втори зам. на Петров е юристът Красимир Карамфилов с ресор правните въпроси.

За организационен секретар, на мястото на Дима Вакрилова, Градския съвет избра инж. Калин Милчев. За местната политика ще отговаря Диана Димитрова.

Другите двама членове на Изпълнителното бюро са добре познати, знакови лица за левицата, а именно доц. Атанаска Тенева, която е бивш народен представител и беше председател на БСП в града под тепетата, и бившият областен управител инж. Тодор Петков.

Диана Иванова и Иван Петков

Иван Петков и Диана Димитрова на Бузлуджа

На изминалия пленум беше учреден Съвет за местна политика, които ще бъде оглавяван от Диана Димитрова. Също така за ръководител на предизборния щаб на социалистите в града беше избран Илия Гатев.

Градският съвет определи на 21 август 2022 г. в клуба на БСП в район „Северен“ да се проведе заседание на Градската партийна конференция, на което ще бъде подредена листата на социалистите за 16 МИР. На това събитието ще присъстват водачът Кристиан Вигенин, както и организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина