АктуалноГласовеЗдравеМненияНовиниПУЛС

Доц. Кунчев: 97% от починалите за седмица от COVID-19 у нас са неваксинирани

„Скептицизмът на обществото към ваксините е необясним, чувам невероятни неща. А цифрите говорят ясно: в периода от 22 до 28 август има 231 починали от COVID-19, от тях 221, или 97% са неваксинирани“. Това съобщи в интервю пред БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Имаме две мощни оръжия – едното е дефинитивно: ваксинацията, другото са мерките, но хората са уморени и масово не спазват дори елементарни указания, обясни Ангел Кунчев. „Трябва да имаме търпението поне около месец да отложим всичко възможно, за да не създаваме допълнителни предпоставки за разпространение на вируса“, смята доц. Кунчев. По думите му е очевидно има много политика във вземането на решенията, особено в бурната политическа ситуация у нас, в която всяко събитие, особено пандемията, се натоварва с популизъм.

Според него изобщо няма спор за това колко е важно децата да са в училище. По думите му няколкото варианта на МОН за протичане на учебната година са максимално точни и „в зависимост от ситуацията ще дадат максимална сигурност на всички, посещаващи училище“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Цифрите са ви фалшиви копелета.Няма толкова болни защото няма ваксинирани.Думкай се отзад скапан е алчен професор.25000лв за един убит от Ковид няма кво да го мислим това е ГЕНОЦИД.Не на ваксините!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина