АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Доц. Ангел Кунчев: 10 дни не е малък срок, но не знаем дали ще е достатъчен

В България все още не е установен случай на южноафриканския вариант на коронавируса

Срокът на новите, по-затегнати мерки може да бъде удължен

„10 дни не е малък срок, но не знаем дали ще е достатъчен“, каза главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНР днес. По думите му, срокът на новите, по-затегнати мерки в страната е възможно да бъде удължен.

Видяхме какво става в Англия, Ирландия, Португалия, след това в Чехия и Словакия, а в момента и в Унгария. Видяхме, че пикът на тази вълна не продължава прекалено много – той е от 2 до 4 седмици. Поне да достигнем плато, без да има продължаващо повишаване на броя на заразените и починалите„, коментира доц. Кунчев.

Пропомняме, че от понеделник – 22 март, влизат в сила по-строги мерки за ограничаване на разпространението на епидемията от COVID-19, заради значителното увеличение на броя на новозаразените.

По думите му в България все още не е установен случай на южноафриканския вариант на коронавируса, макар че в Европа и на Балканите вече го има. В различните райони на страната се регистрират между 60 и 90% само от британския вариант на COVID-19.

По тоношение на снабдяването с ваксини, той съобщи, че се очакват над 580 хиляди дози през април, както и по-големи даставки през месец май.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Слава на ГЕРБ и мъдрото му ръководство! 10 дни са до изборите… След това – зависи от резултата. Най-доброто управление на пандемията в Европа, най-добрата стратегия за ваксинация, най-добрите кандидат-депутати – Тотев и Гърневски!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина