АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Добромира Костова: Не сме глупаци, г-н Димитров

„Община Пловдив веднага да предприеме процедура по частично изменение на ОУП и да смени отреждането на парцела от 81 дка на „зеленина“, да изработи служебно ПУП за „зеленина“ и да пристъпи към процедура по отчуждаване“. За това призова зеленият общински съветник Добромира Костова. Тя излезе с позиция в отговор на заявката на кмета, че започва преговори за придобиване на частния имот в парка, което отново ще се случи са пари на пловдивския данъкоплатец.

„Не сме глупаци, г-н Димитров!“, обръща се Добромира Костова към кмета.

Ето и пълния и коментар без редакторски намеси:

Внимание! Внимание! Пак ще се дава на Теа! Един път им дадоха много много парцели за десетки милиони „в замяна“, сега ще купуват парка, вместо да минат процедура по отчуждаване, както ТРЯБВАШЕ да стане и с ДВАТА парцела на Теа в „Отдих и култура“.

Обяснявам:

1. Тази година се извърши една от кражбите на мандата, когато под благовиден претекст, че ще придобиваме терен в Парк „Отдих и култура“ се гласува да се заменят няколко много апетитни общински терени на стойност многократно над стойността на отчуждаването, което ТРЯБВАШЕ да се предприеме по закон, тъй като теренът имаше отреждане за зеленина. Припомням, че тогава в зала предложих да не се прави замяна срещу парцели, а да се мине по процедура по отчуждаване и предложението ми не беше прието.

2. С новия ОУП на съседния терен от 81 дка му беше отнето незаконно отреждането за зеленина и така вече няма как да се мине по процедура за отчуждаване. И сега Зико е измислил да купува терена на многократно многократно по-висока стойност с парите на пловдивчани. Вместо да отчужди, както трябваШЕ.

Същият собственик на двата терена. Зико първо му подари 7 парцела, сега ще му дава още милиони. И в двата случая брутална кражба от парите ни.

Призовавам Община Пловдив веднага да предприеме процедура по частично изменение на ОУП и да смени отреждането на парцела от 81 дка на „зеленина“, да изработи служебно ПУП за „зеленина“ и да пристъпи към процедура по отчуждаване.

Не сме глупаци, г-н Димитров.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина