АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Добрата новина: Без червени зони в България

Противоепидемичните мерки дават резултат. В България те са най-либералните, възможно най-леките и щадящи, не минават в крайности, това съобщи премиерът Бойко Борисов, след заседанието на Националния оператевин щаб днес.
„Наблюдаваме трайна тенденция за успешен контрол над епидемията в страната. Излекуваните пациенти през последните дни са двойно повече от новозаболелите. Наблюдаваме и намаление на случаите в лечебни заведения, което дава глътка въздух на системата.“
В българия вече няма червени зони и това е добрата новина за плазниците, съобщиха от НОЩ. Под 500 на 10 000 души заболеваемаемост отчете здравният министър.
Създадена е необходимата организация и на 27.12 ще започне ваксинацията в страната. През януари ще получим още 60 000 дози. Ваксинацията ще бъде доброволна и безплатна.
Това ме информираха от Националния оперативен щаб и от Националния ваксинационен щаб на работно съвещание. Вярвам, че с помощта на ваксинацията може да излезе от пандемията до края на следващата година.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. В Германия, тъмно-червените зони са при заболеваемост над 200 на 100 хил. У нас – „Под 500 на 10 000 души заболеваемаемост отчете здравният министър.“ За смъртността, няма смисъл за говорим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина