Добрата новина: Без червени зони в България

Актуално Новини ПУЛС
Противоепидемичните мерки дават резултат. В България те са най-либералните, възможно най-леките и щадящи, не минават в крайности, това съобщи премиерът Бойко Борисов, след заседанието на Националния оператевин щаб днес.
“Наблюдаваме трайна тенденция за успешен контрол над епидемията в страната. Излекуваните пациенти през последните дни са двойно повече от новозаболелите. Наблюдаваме и намаление на случаите в лечебни заведения, което дава глътка въздух на системата.”
В българия вече няма червени зони и това е добрата новина за плазниците, съобщиха от НОЩ. Под 500 на 10 000 души заболеваемаемост отчете здравният министър.
Създадена е необходимата организация и на 27.12 ще започне ваксинацията в страната. През януари ще получим още 60 000 дози. Ваксинацията ще бъде доброволна и безплатна.
Това ме информираха от Националния оперативен щаб и от Националния ваксинационен щаб на работно съвещание. Вярвам, че с помощта на ваксинацията може да излезе от пандемията до края на следващата година.

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Добрата новина: Без червени зони в България

  1. В Германия, тъмно-червените зони са при заболеваемост над 200 на 100 хил. У нас – “Под 500 на 10 000 души заболеваемаемост отчете здравният министър.” За смъртността, няма смисъл за говорим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.