АктуалноГрадътНовиниОбщина Пловдив

До края на седмицата пускат Околовръстното

Ускоряване на пускането в експлоатация на югозападния участък от Околовръстното шосе на Пловдив, като очакванията са до края на седмицата то да бъде отворено за движение, както и за започване на строителните дейности на югоизточната част от Околовръстното – от кръговото кръстовище на Асеновградско шосе до пътен възел „Скобелева майка“. С това се ангажира зам.-министърът на Регионалното развитие Захари Христов днес. Той присъства на първа копка на мегапроекта на ВиК за Южен обходен колектор, след което направи инспекция на дейностите по пробива „Модър-Царевец“.

Зам.-кметът Пламен Райчев пое ангажимент пред Захари Христов общината да започне препроектиране за удвояване на участъка от път II-56 – от кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград, до отбивката за село Ягодово. 

Райчев запозна заместник-министъра детайлно с дейностите, които трябва да се извършат на пътния пробив – след полагането на тръбопровод и канализация ще бъдат изградени локални платна и връзки с близките улици, както и ще бъде положена тротоарна настилка. еновградско шосе до пътен възел „Скобелева майка“.

В същото време Община Пловдив поема ангажимент да започне препроектиране за удвояване на участъка от път II-56 – от кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград, до отбивката за село Ягодово. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина