АктуалноГрадътЗабравеният градИзбор на редактораКултураМненияНовиниОбщина Пловдив

До два месеца стартира процедурата за Концертна зала

До два месеца ще стартира дългоочакваната процедура по обществена поръчка с покана към 4 фирми за ремонта на концертна зала. Това съобщи в Пловдив министърът на културата Кръстю Кръстев днес. Той е под тепетата  11-ата международна среща на Категория 2 центровете на ЮНЕСКО, работещи за опазването на живото наследство на човечеството, която започна тази сутрин в Малката Базилика.

„Тези четири фирми трябва да преценят, дали могат да се справят с този проект, тъй като той има много сериозни специфики. Като акустиката например, където трябва да се насочат огромни усилия. Проектът е много прецизиран и изисква съвършена работа. Самите дружества имат такива изпълнени проекти, като за съжаление в България няма много фирми, които са се занимавали с такива обекти.  Ако се наложи, ще поканим и фирми от чужбина, които са специализирани в акустиката да речем. Но най-важното е, че процесът върви ”, коментира пред журналисти бившият директор на пловдивския драматичен театър.

Стойността на проекта остава същата- 10 милиона лева. След разговора с компаниите ще се изчистят всички подробности. Кръстев подчерта, че желанието и на Министерството на културата, и на операта, и на всички от музикалните среди, е бъдещата Концертна зала да е съвършена зала за музика.

Обществената поръчка за основен ремонт и реконструкция на Концертна зала се спира на няколко пъти заради проблеми с документацията и неподходящи оферти от участници в процедурата, които нямат нужния за такива проекти опит.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина