АктуалноГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Демонтираха бетонираната в кръстовище в Стария град кашпа

След като близо два месеца никой не реагираше на многобройните сигнали, днес сутринта работници от ОП“Паркове и градини“ демонтираха и премахнаха бетонираната кашпа в Стария град, за която писахме. След публикацията ни общината реши да реагира и да реши абсурдния казус.

Припомняме, че живеещи и работещи в Архитектурно-историческия резерват „Старинен Пловдив“ сигнализираха с писмо Под тепето, след като осъмнаха с бетонирана голяма кашпа на кръстовище в сърцето на Стария град. Според записи на камерите в района и сигнали на жители от околните къщи до компетентните институции, автор на деянието е собственик на имот в Стария градживеещ в непосредствена близост на ул. „Константин Стоилов“ № 40.

Остават отворени въпросите кой ще заплати разходите по демонтирането на кашпата и дали въпросният гражданин, чието име е Хайк Гарабедян, ще бъде санкциониран.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина