Дело вкарва проекта „Пловдивски зоопарк” във фризера

Актуално Градът Новини Под ножа

Общината влиза в съдебна битка със Запрянови, очаква се тя да продължи с години

Спорът е за неразплатени според строителя 800 хиляди лева разходи, които администрацията не иска да признае

Пловдив скоро няма да има работещ зоопарк. Сагата ще продължи поне още няколко години, тъй като общината не се е разбрала с фирма „Запрянови” и влиза в съдебна битка с дружеството. С което проектът влиза във фризера за неопределен период от време.

„Предложихме споразумение на г-н Запрянов, което той не прие. В крайна сметка чакаме изхода от делото”, заяви днес зам.-кметът Пламен Райчев.

Спорът между общината и фирмата е за разходи, които са извършени но време строителството, но не са приети и разплатени преди четири години. Запрянов настоява сега настоящото ръководство на кметството  да приеме и подпише последните протоколи, с което да признае извършените разходи на стойност 800 хиляди лева.

„ Ние му предложихме споразумение за прекратяване на договора, тъй като към този момент няма как да подпишем документи, с които се сертифицират разходи, извършени преди 4 години. Нашето условие бе да прекратим договора по взаимно съгласие, без претенции”, каза Райчев.

Допълни, че сега съдът трябва да доказва претенциите на Запрянов. Ако бъдеща техническа експертиза установи направените разходи, то общината ще трябва да изплати сумата на строителя.

„При нас нещата стоят така. Не мога да коментирам решения от тук нататък, които ще ги вземе българският съд. Ние имаме подготовка, имаме анализ на ситуацията, имаме готовност да стартираме поръчка, но това ни спира”, каза още заместник-кметът.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.