АктуалноГероите на деняКриминалеНовиниСпортен Пловдив

Децата на Пловдив в ТОП 3 на турнира за млади огнеборци

10 възпитаници на Средно училище “Никола Вапцаров”- Пловдив, достойно представиха нашия град на националното състезание на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. Есенното издание на турнира се проведе по традиция в гр. Ловеч. Той е основан през 2001 г., а от 2004 г. е преименуван на Преходна купа „Юлиян Манзаров”, в памет на ученика от Свищов, загинал при спасяване на съученици си при инцидента на р. Лим в Сърбия.

Пловдивчани се пребориха с изключително силна конкуренция между 12 младежки отбора в страната и завоюваха трето място и в двете състезателни дисциплини – 400 м щафетно бягане с препятствия и Бойно разгръщане на състезателна пътека, което им осигури и третото място в комплексното класиране на битката.

Организатори на инициативата са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ със звеното в Ловеч, Българската федерация по пожароприложен спорт, РУО – Ловеч, община Ловеч и фондация „Ангели от Лим“. 

Огромно “ БРАВО“ на учениците, в чиито сърца гори огънчето на успеха и страстта към тази благородна и всеотдайна професия!

Благодарности за безценната професионална подготовка и подкрепа към Кузман Дерменджиев – инспектор в група ДПК и ПД към Трета РСПБЗН и Васил Савов – старши учител по физическо възпитание в СУ „Никола Вапцаров“ – Пловдив, които мотивираха децата и бяха неотлъчно до тях!

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина