Дани Каназирева настоява за пълна проверка на новите бариери в Пловдив

Актуално Новини Под ножа Политика

За пълна проверка на новите бариери в Пловдив – на монтираната вече на ул. „Дондуков“ и на ул. „Железарска“, където предстои да бъде поставена,  настоява областният управител Дани Каназирева в писмо до кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Причината са подадени сигнали до Областния управител от собственици на имоти и работещи граждани в районите на съоръженията, в които те изразяват своето категорично несъгласие с поставянето на бариерите.

Хората се аргументират, че това ще затруднява достъпа на клиенти до търговските им обекти. Според тях,  при очакван спад на БВП с 3. 9% за 2020-2021 г., както и липсата на паркинг в близост до квартал „Капана“, съоръженията ще създадат допълнителни затруднения на желаещите да посетят Главната улица на Пловдив и това ще доведе до траен отлив на едно от атрактивните места за разходка в центъра на града под тепетата. Като допълнителен аргумент, собственици на имоти и работещи граждани в района на центъра изтъкват и обстоятелството, че освен предпочитано място за разходка на пловдивчани, Главната улица и „Капана“ се явяват средищен център много адвокатски  и счетоводни кантори, офиси на банки, чейндж бюра и офиси на нотариуси, чиято дейност също ще пострада.

От общината обявиха вчера, че ще бъде поставена бариера и на улица “Май”.

Областният управител настоява при проверката да се изясни цялата фактическа страна на проблема. Ето какво пита Каназирева общинската администрация:

„Първо – има ли решение на Общински съвет – Пловдив за поставяне на тези бариери, тъй като придобиването,  управлението и разпореждането с имоти и вещи – общинска собственост, се извършва под общото ръководство и контрол на Общинския съвет.

Второ – има ли решение, респ. предложение на Експертния съвет на Общинската комисия по безопасност на движението за поставянето й и в случай, че има  – какви са правните основания на това решение.

Трето – съгласно чл.9 от Закона за пътищата, поставянето на бариера може да се наложи като временна забрана за преминаване, но само при извършване на ремонтни дейности, аварии и бедствия или при предварително организирани мероприятия“, обясни Дани Каназирева.

Областният управител настоява още да бъдат посочени точното местоположение на улиците и трайното  им предназначение и начин на ползване на територията, съгласно действащия план на Централна градска част на Пловдив.

Споделете ни във:

3 коментара за “Дани Каназирева настоява за пълна проверка на новите бариери в Пловдив

 1. Здравко ни накара да съжаляваме за Тотев, което си е голямо постижение. А какво ни чака до края на мандата му, не ми се мисли. Дотук едно едничко умно нещо не сме видяли.

 2. Много лесно плескат ЗАБРАНИ, бариери, КППта, тараби по булевардите да не би да пресичам във малумнен напън да МЕ ГЛОБЯТ, НАКАЖАТ и тормозят за да живея уплашен.
  Десетки хиляди лева на ден “губи” общината без такса Синя Зона.
  А около “радио”-“тАлАвизионнио” център никой не им дава право да заприщят улиците и парализират цял централен квартал.
  Училище Кирил Нектариев да се възстанови като УЧИЛИЩЕ със салон и жилище за Байчото.
  Гражданският Културен Клуб да се възстанови като независим.
  Тъпите отдавна непотребни в 2020 талавизионни “антени” да се махнат от Сахата – ама до чисто, до скала!
  Тия дето не можело да им шумим да вървят в царевиците или където щат.
  “Клете”, съпикясвай се, че много ни стана нанагорно!

  1. ИМА ТАЛАВИЗИОННО СТУДИО И ДО БУЛ. РУСКИ ОТКЪМ РАДЕЦКИ СТРИЙТ = ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА ЗАБРАНИТЕ ТРАФИКА И ТАМ, ДА ПОСТАВИТЕ БАРИЕРА (ДВЕ =ОТВСЯКЪДЕ!) И ДА ПЕЧЕЛИТЕ ГЛОБИ И ТАКСИ?
   ХЕМ И ДА НАЗНАЧИТЕ ЗАПЛАТАДЖИЯ ДА СЕ НАВЪРТА.
   Кой будала ги излъга телевизионистите (Голямото Добрутро, как не!), че трябвало да им пазим тишина и да вървим на пръсти по другио тротоар?
   Ми НЕ Е ВЯРНО!
   Няма нужда!
   Ако не им се нрави че има Град наоколо – ми да си дигнат чукалата (от незаконно завзетеите ИМОТИ) и да се пръждосат! То и в царевиците – как ша спрат щурците да им чирикат, а? А?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.