АктуалноЖивотЗабавлениеИзбор на редактораКултураНовиниНощна смяна

Да ВЗРИВиш Пловдив

Само преди седмица пловдивската hardcore/punk група ВЗРИВ представи новото си EP – Началото си ти. Миниалбумът съдържащ пет песни, представящи най-новото творчество на бандата, е издаден под формата на класически компакт диск с книжка. Самият концерт – промоция се състоя в Клуб Undercity и премина много бурно, с голям енергиен заряд, който се дължеше на всички групи и нейно величество – публиката.  

Ъндърграунд събитие с подобен лайн ъп, който да съчетава hip-hop и hardcore музика, не се беше случвало от години в града ни. Шоуто откриха пловдивските рап легенди Sunrise Project (Mink, HILLa, Badjo, Zigg и Ragga One), които не бяха излизали от години в такъв състав. След тях забиха култовите Градски легенди – hip-hop проект, в който вземат участие Гайдаря (Нокаут), ПРИМ и NERVE (Leshper Art Crew), които повдигнаха настроението още по-нависоко и го подготвиха за последващия тежък звук. И наистина след това дойде моментът за тежката част – безкомпромисните Raining Bullets излязоха на сцената. 

Raining Bullets са софийска hardcore банда, чиито членове са свързани с едни от най-успешните български групи като Face Up!, Vendetta, BFDM, Piranha и др. Следващата банда, която се качи на сцената беше Покой. В абсолютен разрез с името им те представиха много енергичен металически хардкор сет стабилно подплатен от вокалите на фронтмена Жоро Банана (Expectations). Последни забиха ВЗРИВ – old school hardcore банда много добре позната в града ни. Те изсвириха, както най-новите си песни, включени в миниалбума Началото си ти, така и стари хитове, като любимото на много пловдивчани парче Копчета, заедно със Zigg от Sunrise Project.

Новото EP на ВЗРИВ – Началото си ти може да вземете на физически носител на техен концерт или ако се свържете с тях. Наистина в днешно време дисковете не са особено популярен формат за слушане на музика, но повечето от музикалните ценители държат да се докоснат до физическото копие, което освен да се чуе, може и да се разгледа. За всички останали любители на музиката изданието е качено в профилите на групата в стрийминг платформите Bandcamp (https://vzriv.bandcamp.com) и Spotify.

Типично за този вид концерти е всички банди да предлагат собствени артикули под формата на тениски, шапки, дискове, касетки и др., като чрез закупуването им феновете подкрепят некомерсиалната и независимата музикална сцена в България. Следващите хардкор събития в Пловдив са на 20.04.2024г. в Клуб  Undercity и на 14.06.2024г. в Етаж 0 (Петното на Роршах).

Снимки: Атанас Колев/AK Prism

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

 1. …ЩОТО НИЕ СИ ЗАКУПИХМЕ ЕДНОПОСОЧНИ ПРЕЗ ТЕРМИНАЛ ДВЕ (НЕ ПРЕЗ АЕРОПОРТ „ПЛОВДИВ“, НЕ, ТЦ, Ъ-Ъ, МЕРСИМЕ…) ЗА ДА ИЗБЕГНЕМ МЕЖДУСЕЛСКИТЕ ВЕЛИЧИЯ И ФИШЕЦИ И ВЪЗТОРЗИ…

  СТИГА СТЕ ВЗРИВЯВАЛИ БЕ, БУНАЦИ, НИВЯТА БУРЕНЯСВАТ!

  (СОФИЯНЦИТЕ КАТО НЕ ПРЪСКАТ ГРЕБЕН КАНАЛ ПОНЕ ИМАТ …ТРАНСПОРТ, А НЕ САМО ЧАСТНИ …МАРШРУТКИ)

  1. …СВИНЕТЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, АМА СВИНСКОТО „ОФОРМЛЕНИЕ“ на ПодТеЛе… =ПодТъпото= претрупано с натруфени КРАСИВОСТИ и разчертано с дебели черти и излишни пространства – задръства МОЯ дисплей и се пречка със запецнали „функции“ като чукундурското непрогледно „КАПЧА“ което не спира Тайландския роБОТ докато има елегантни четирицифрени конкурентни Кодове както ПОТВ- Ако не желаете да обменяме становища учтиво би било просто да прмахнетае ОпцияКоментар, както ТРАФИК- та да не се занимаваме с ПодТЪПОТО!

   Друго отношение не заслужава!

   САМО ЗАВИСИМОСТИТЕ КАТО ИМ ГИ ВИДИШ НАЙ-ДОЛУ – МИ ТЕ СРАВНЕНИ С МАРКАТА „ПОД ТЪПОТО“ ГОРЕ ВЛЯВО . . .

   КАК Е ВЪЗМОЖНО БЕЗ „ЛАЙКС“ / ОЦЕНКИ ЗА ПУБЛИКАЦИЯ И РЕПЛИКА?

   ОПРОСТЯВАЙ БЕ, БУДАЛА!

   АНИМАЦИИТЕ САМО ПРЕЧАТ И СА НИ ОТБЛЪСКВАЩИ! „СГРОМОЛЯСАЛО СЕ ДЪРВО…“ ПРЕЗ ОКТОМВРИ = ТОЯ ТИКЕР ВМЕСТО НА МОЯ ДИСПЛЕЙ – СИ ГО НАТИКАЙ В …ИМЕННОТО!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина