АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Цялото училище в село Скутаре преминава на дистанционно обучение

Общо 11 учители са дали положителни проби на Covid-19

Регионалната здравна инспекция промени предписанията си  към основно училище  „Св. Климент Охридски“ с. Скутаре. От утре цялото школо преминава на дистанционно обучение. За две седмици 8 паралелки от първи до седми клас, общо 108 ученика ще учат онлайн.

По информация на здравната инспекция към днешна дата са установени три положителни резултата за коронавирус сред педагогическия персонал, вече обявени предните дни. С оглед неразпространение на инфекцията е назначено изследване и на останалите от колектива.

Преподавателският състав е от 15 лица, като две в момента са също с оплаквания и предстои да се получат резултатите им. Причината за решението да се премине към дистанционна форма на обучение е, че при положителни резултати и на други учители няма да има кой да преподава присъствено.

Припомняме, че на 1 октомоври бе съобщено: Първокласници от Скутаре са под карантина, учителката им е заболяла от коронавирус.

По непотвърдена официално информация вече 11 учители са дали положителни проби.

За последните 24 часа има един нов случай на коронавирус за област Пловдив. Това е жена на 20 г. от гр. Пловдив, която е на домашно лечение. Под карантина са 365 лица, а на домашно лечение – 311, съобщи областният управител и председател на координационния щаб Дани Каназирева.

По данни на болниците към днешна дата са хоспитализирани 113 пациенти, като от тях с потвърдена диагноза на COVID-19 са 85. 4-ма са на интензивно лечение. Броят на свободните легла за лечение на коронавирус е 115, а тези за интензивно са 32. Общият брой на диагностицираните в националната информационна система е 1805.

Справка по общини: Пловдив – 1215, Карлово – 71, Кричим – 34, Хисаря – 17, Родопи – 99, Стамболийски – 32, Калояново – 16, Перущица – 26, Раковски – 17, Марица – 50, Асеновград – 106, Брезово – 2, Куклен – 17, Садово – 23, Първомай – 12, Съединение – 23, Сопот – 11, Лъки – 34.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина