Чудо: Асфалтират разкопаната от година и половина улица „Май”

Актуално Гласове Градът Живот Забравеният град

Ще я ремонтират с 30 хиляди лева

След година и половина чакане, жителите на улица „Май” най-накрая ще се върнат към нормалния начин на живот. Заместник-кметът по строителството Пламен Райчев увери, че до няколко дни ще бъде подписан договора за ремонта на отсечката около 70 метра между улиците „Тодор Каблешков”и „Преслав”, които стоят разорани от миналото лято. Десетки пловдивчани, които живеят в прахоляк, кал при дъждовно време, дупки и тотална мизерия в самото сърце на града, а в същото плащат най-високите данъци, дочакаха времето мъката им да приключи.

Вчера кметът на район Централен Георги Стаменов, на пресконференцията с искане оставката на Пламен Райчев, даде улица „Май” като един от примерите за липсата на комуникация на голяма община с районите и невслушване в гласа на гражданите.

„ Личният ангажимент на Райчев бе до Нова година на улицата да се случи нещо, а тя е след 15 дни. Напълно подкрепям хората там. Става въпрос за ремонт за 80 000 лева, за които се обърнах към Общината, да бъдат прехвърлени на район Централен, за да оправим улицата, но това така и не се случи”, заяви кметът на Централен вчера.

„Търпя критики за улица „Май”. Разбира се , че търпя критики. Улица „Май” е приоритетна в списъка с улици и тя първа ще бъде направена. За съжаления поръчката за Реконструкция и рехабилитация на общинска пътна мрежа се обжалва. Вчера КЗК излезе с решение, че ние сме прави и след дни ще подпишем договор за изпълнение на тази поръчка. И първото нещо, което ще направим, е улица „Май”. Това можеше да се случи и много по-рано, ако не бяха обжалвали поръчката. Но това не зависи от мен. Не виждам притеснение. Да, стана във времето разсрочено, но поръчката се обжалва и аз нямаше как да реагирам”, отговори днес зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

Пред Под тепето той заяви, че ще ремонтира улицата не за 80 хиляди лева, каквато цифра споменава Георги Стаменов, а за 30 хиляди.

Споделете ни във:

5 thoughts on “Чудо: Асфалтират разкопаната от година и половина улица „Май”

 1. Ако успее г-н Райчев за тази цена да направи основата, да положи асфалта, да подмени временните пластмасови капаци на шахтите и колекторите за дъждовна вода, както и да рехабилитира разрушените тротоари, би било перфектно. Лошото е, че тази цена звучи като сумата, необходима просто да се положи асфалт, без нито една от гореизброените необходими дейности да бъде извършена. Дано да бъркам, но май натам вървят нещата… Трябва да се направи основа, асфалт, шахти и тротоари.

  1. Тротоарите са в изключително лошо състояние и е наложително да се рехабилитират. Неизползваеми са. Бяха тотално разбити по време на ремонта.

  1. Хисар Капия като я захванат да я АСФАЛТират мафиотите, интересувам се да си купя масивни загладени от столетия калдаръмни камъни. Сиенитни, може и гранитни.

   Паважи вече придобихме – както обикновени квадратнички, така и луксозните едри продълговати. Заедно с бордюри и др. вртикули от ръчно дялан камък.

   Очакваме количества от КОРИТОТО на Марица след „Комуниз… пардон, „СоциЯлизирването“ кис-кис

   С почит, КалдаръмКокона

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.