Чистят и косят парка зад хотел “Санкт Петербург”

Актуално Градът Новини

Район Северен чисти спорния имот на улица “Сава Муткуров” след молба и плащане от собственика

Паркът зад хотел “Санкт Петербург” в Кършиака ще бъде изчистен, окосен от растителност и приведен в приветлив вид. Дейностите ще се фокусират върху спорния имот, собственост на “Парадайс Гардън Резиденс” ЕООД. Това ще стане след подадена молба и заплатена фактура от страна на собственика, а самата работа ще извършат служители на ОП “Градини и паркове”. Собственикът е подал молбата на 11 септември и ще заплати за съответната работа. Това става след 4 броя предписания, издадени от кмета на района Стоян Алексиев.

Кметът Стоян Алексиев увери, че паркът ще се приведе в приветлив вид съгласно чл. 28 ал. 3 от Наредбата за развитие, поддържане и опазване на зелената система на Община Пловдив. Тя предвижда озеленените площи за ограничено обществено ползване (терени на учреждения, фирми, магазини, училища, болници, детски градини и др.), вкл. и чистотата в тях, да се опазват и поддържат от съответните собственици и ползватели-в границите на съответния имот, коментират от районното кметство.

Обектът се намира в поземлен имот с идентификатор No 56784.506.1508, по Кадастрална карта и кадастралните регистри на гр. Пловдив, находящ се на ъгъла на ул. „Полковник Сава Муткуров“ (парка зад хотел „Санкт Петербург“), съобщават още от района.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.