Ботаническата на Пловдив полека-лека се превръща в градина (ВИДЕО)

Актуално Градът Евала Новини

50 доброволци, сред които и кметът на Тракия, днес направиха заедно поредното голямо почистване на терен там (ГАЛЕРИЯ)

Едни от най-добрите графити артисти в града украсиха парчето бетонна стена

“Винаги съм казвал, че правим промяната сами. Подкрепям буквално с две ръце преобразяването на Ботаническата градина. След като изградихме новата ограда, започнаха и многото акции по разчистването на градината.” Това коментира кметът на Тракия днес, след като заедно с 50-ина доброволци участва в поредното голямо почистване на терен в Ботаническата градина на Пловдив, която се намира в неговия район.

„Благодаря на Инициативния комитет, на Аграрния университет и на тепърва сформиращата се Фондация и най-вече на всички хора, които стоят зад идеята с лицата и с двете си ръце. И мечтая за красотата, която ще цари тук след време. А вие?“ – написа по-късно в профила си във Фейсбук Костадин Димитров.

 

За инициативата ви разказахме подробно в статията „Група ентусиасти от Пловдив възстановява Ботаническата градина

Един от двигателите на проекта – Наталия Еллис искрено се радва на свършеното от доброволците днес.

„Поредното голямо почистване се превърна в огромно такова, с невероятната подкрепа на Аграрния университет в Пловдив.

Искам да благодаря на екипа им, който свърши огромна работа! Готвим терена за геодезично и дендрологично заснемане, което може да стане през септември-октомври. Заедно с всички вас,“ не спира да гледа напред Наталия.

 

Освен че полека-лека доброволците напредват в почистването на големите изоставени площи, те работят и по това да направят пространството по-привлекателно.

Докато чистеха, на апела им за превръщане на мястото в по-цветно се отзоваха група графити артисти. Те направиха така, че една дълга и сива бетонна, оградна стена оживя, чрез таланта и ангажираността на младите доброволци художници.

В петък бе даден страт на изрисуването на грозната бетонна стена в територията на Ботаническата градина в Пловдив, разказва другият двигател на проекта Димитър Йолтов.

“Радвам се, че толкова много графити артисти от града се включиха безвъзмездно в каузата. Днес проекти започнаха на терен артистите:#Denied #shoker #Draw219 #Nokas #asip. В събота се включиха и още трима артисти.”

 

Едни от най-добрите графити артисти подариха таланта си на Ботаническата градина и създадоха ново арт пространство за пловдивчани.

Вижте какво споделят графитърите в следващите видеа.

Гери: „Аз реших да помогна с това, в което съм най-добра – с рисуването.

„Правим си кефа и се надявам все повече и повече да се случват такива мероприятия.”

“Хората си представят бъдещата градина, като едно място за отдих, култура, разходки със семейството и приятели,” споделя още Димитър, а инициативният кометит вече работи за превръщане на представите на пловдивчани в релност и все повече доброволци се включват ЗАЕДНО.

Споделете ни във:

1 коментар за “Ботаническата на Пловдив полека-лека се превръща в градина (ВИДЕО)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.