АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Борисов, Зико и Тотев са поканени за изслушване в парламента по казуса с Панаира

Временната парламентарна комисия по казуса с Международен панаир- Пловдив заседава в Народното събрание днес. С пълно мнозинство бе прието в петък да бъдат поканени за изслушване настоящите кметове на общините Пловдив и Варна, председателите на общинските съвети, както и Георги Гергов. Да бъдат изискани документи и становища, които да помогнат за изясняването на ситуацията от 2016 г. до днес. Поканени за изслушване са Бойко Борисов, Иван Тотев и председателите на политическите групи в пловдивския местен парламент.

„ Ще бъдат поканени за изслушване и бившият министър-председател Бойко Борисов, бившият кмет на Пловдив Иван Тотев и председателите на политическите групи в Пловдивския общински съвет. Тези предложения не бяха подкрепени от ГЕРБ и „Български Възход“. Предложението, направено от народния представител от ГЕРБ Радомир Чолаков, да бъдат поканени още Корнелия Нинова, Румен Овчаров и Сергей Станишев също се прие с пълно мнозинство. То дойде веднага след отказа на колегите от ГЕРБ да бъде изслушан Борисов”, коментира след заседанието на комисията пловдивският депутат от Демократична България Йордан Иванов.

„ Бойко Борисов ще трябва да се яви в българския парламент в петък. Ако пренебрегне това решение на комисията, то Борисов ще потъпче правилата на демокрацията и на Народното събрание. Заседанието на временната парламентарна комисия трябва да установи всички факти по превземането на Пловдивския панаир от Георги Гергов. От ГЕРБ и „Български възход“ се опитаха да бламират предложенията ни, като предлагаха на комисията документална работа. А от ДПС сравниха Панаира с „овчарник“”, допълва в коментара си Йордан Иванов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

 1. Че те милите палавници ИГРАЧИ може и да не се отзоват на „покана“ и да офейкат на командировка неотложна към Сейшелите (арх. Гергов -плаща)

  ПО СВЕТА ТАКИВА РАЗСЛЕДВАНИЯ СЕ ПРАВЯТ
  1.ПРИНУДИТЕЛНО
  2.С ПРИЗОВКА, ПОД СТРАЖА
  3.ПОД КЛЕТВА
  4.НАКАЗАНИЕТО ЗА ЛЪЖА ДАЖЕ В ЗАПЕТАЙКИТЕ Е …ПЛАШЕЩО

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина