АктуалноГласовеГрадътИзбориНовини

Борисов за панаира: Да седнат общинските съвети на Пловдив и Варна и да се разберат

Бойко Борисов отново ще е водач на листата на ГЕРБ за предстоящите поредни извънредни парламентарни избори. Той потвърди намерението си след въпрос на Под тепето на днешното партийно събитие в хотел „Империал”, на което бившият премиер поиска оставката на кмета Здравко Димитров.

„Чувствам се много ангажиран с този град. Много неща направих”, обясни Борисов. Той призова активът на партията за мобилизация за предстоящите избори на 2 април. Спря се и на местните избори през октомври.

„ Организацията в Пловдив ще реши кой да е кандидатът на ГЕРБ за кмет. Имаме много добри районни кметове. Имаме много кадри. Ще си изберат и ще застанат зад него. Кметът е малко по-деликатна работа от другите длъжности. Защото той трябва да бъде и консенсусен, за да може да работи и със съвета”, обясни Борисов.

След днешния акт с исканата оставка на кмета той се обърна с апел към общинските съветници да формират мнозинство в местния парламент, което да реши важните градски въпроси.

„Включително с панаир и каквото друго има, за да бъде сигурен градът в нас”, добави Борисов. Посочи като сериозен казус и частният парцел в парк „Отдих и култура”.  „Зелената зона на Гребния канал трябва да се реши, и то с обществено одобрение да се решава”, препоръча лидерът на ГЕРБ.

На въпрос на Под тепето дали няма да призове и общинските съветници от Варна да върнат акциите от панаира на държавата, той отговори така: „Да седнат двата общински съвета- на Пловдив и Варна, и да се разберат. Защото дупката във Варна си е дупка вече 20 години”.

„И си платете членския внос до края на месеца”, обърна се към актива Бойко Борисов, след както преди това разкри, че Здравко Димитров си е платил партийния членски внос до октомври, когато изтича мандата му.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

 1. Боко, ти какъв го играеш?! Бащица на нацията ли?? Да спасиш твоята кожа от всичките ти далавери в България ще пристаниш и на дявола. А това зло за Пловдив наречено Мамин Ваньо ще повръща всичко каквото е откраднал

  1. Като четем така арогантно да РАЗПОРЕЖДА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТГОРЕ = КАТО ЧЕ ОТ ПИЕДЕСТАЛ наистина са какъв се мисли пожароГасителят?

   ПЛОВДИВчанин от Банкя (е, верно, по пловдивски паважи крачи както му постла ючбунарскио МИКИ ПОПА).

   Абе я да ‘земем да му издигнем навръх Дженден Тепе –както Альошата– един паметник за благодарните поколения = каквато им е практиката на идиолиозите на *р*вославието, вж Джамбаз Тепе= ама без картечница, а с ПОЖАРОГАСИТЕЛ, а?

   А?

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина