Бойко Борисов от Пловдив: Как ще затварят бизнеса?

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини Под ножа
Бойко Борисов

Съединението, Радев, не е само твоите хора да си гледаш, а всички други да са ти лоши, обърна се към бившият премиер към президента

Цяла Европа до ден днешен говори за нашия девиз „Съединението прави силата”, допълни той

Всеки един обект в Пловдив, една плочка знам защо и как с кметовете сме го правили, каза пред членове на ГЕРБ в Пловдив лидерът на партията

„Приключи предсрочно, без да го направят Околовръстното в Пловдив. Минах покрай стадионите- по 3-4 работника работят. А колко се направи за този град. И колко бяхме започнали. Още изгорелият театър, да не говорим за площада, за Базиликата. Всеки един обект в Пловдив, една плочка знам защо и как с кметовете сме го правили”. Това каза пред младежи от ГЕРБ и членове на политическата формация в хотел Империал в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов. Днес той дойде заедно със симпатизанти да поднесе цветя на паметника на Съединението, извън официалната церемония, а след това излезе пред тях в дълъг монолог относно политическата ситуация в страната, кризите, пред които сме изправени. И, разбира се, президентът Румен Радев. Днес държавният глава заяви, че „единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”. Думите на държавния глава Борисов заяви, че приема като безсилие и страх, че ще загуби изборите, а не като заплаха. „В Деня на Съединението това ли трябваше да се каже. Не е правилно. Така Съединението не прави силата“, попита той и подчерта, че ако Румен Радев е сериозен политически играч би следвало днес да бъде смирен пред подвига на хората, направили Съединението възможно. „Изглеждам ли ви уплашен. Дойдох до тук само да му отговоря“, каза още по повод думите на президента Борисов.

„Имали сме такива президенти като д-р Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Плевнелиев, които през такива кризи са успявали да намалят напрежението, да правят срещи и накрая да излезе държавата от кризата. Кои в момента имат изгода България да е толкова безпомощна като реакция на всякаква криза”, попита бившият премиер.

„ Вместо днес само да си честитим празниците, да се радваме, всеки от нас да каже всъщност какво значи обединение, какво значи съединение… Най-успешното председателство или поне едно от най-успешните в Европейския съюз го проведохме ние, в България, и цяла Европа до ден днешен говори за нашия девиз „Съединението прави силата”. Ама Съединението, Радев, не е само твоите хора да си гледаш, а всички други да са ти лоши. Съединението означава да направиш така, че с най-големите си врагове да можеш да говориш. И не врагове, това са политически противници”, каза Бойко Борисов.  

Подчерта, че вече няма да оставям ненаказана лъжа или нападка.

„ В ден като този да кажем било каквото било какво, нови избори идват, така ли ще продължаваме, в това ли е смисълът, той отива и показа отново как вижда той съдебната система. Откъде знаеш ти кой ще е главният прокурор. Кой ще е тоя? И защо точно моите думи, могат твоите да попитат, за торбичките на Пламен Узунов Пловдивски, или Копринката тука… Тоя нов главен прокурор тях да попита. Или за всичките там далавери на твоя гръб. Той отсега знае какви задачи ще даде и на главния прокурор, затова е тоя зор да се сменят прокурорите. Мен не ме е страх. Аз толкова неща мога да му кажа на тоя главен прокурор за Радев и неговата компания, че разговорът ще вземе друга посока”, допълни Бойко Борисов.

„ Утре ще дойде друг главен прокурор. Ще му сложат ли тогава охрана, или ще ходи с колело”, попита той по повод парламентарните страсти около НСО.

„ Въпреки това, което всеки ден им говорехме, те убиха ваксинационния план. Дразнеха се, че измислихме Зелените коридори с по 40-43 хиляди на ден ваксинирани и днес са пак 30 починали. И 200 и колко ваксини бяха направили. В същото време в Пловдив, и аз се надявам, че и кметът, и общинските съветници, няма да допуснете това безобразие, което искат да направят- да затварят бизнеси без да ги обезпечават. Виждате, в Лондон казват- ще работят нощните заведения за тия, които са ваксинирани. Слагат някакви ограничения, но 75 процента от населението вече е ваксинирано. Ние затваряхме, защото светът не знаеше какво става. Нямаше лекарства, нямаше ваксини. Но дадохме пари на всичкия бизнес. Сега казват: Който иска да си вземе кредит. Защото най-важното в момента е да се направи нова политическа партия около Радев. Ами направете я бе, стига да не ни измъчва с неадекватни решения. Как ще затварят бизнеса? Затова, че не са си свършили работата ще накажат или съответните ресори от бизнеса, или данъкоплатците. Заради това, че приятелят на Радев Кацаров продължава да бъде държан. Защото пък е в услуга на една друга компания”, подчерта бившият премиер.

Споделете ни във:

1 thought on “Бойко Борисов от Пловдив: Как ще затварят бизнеса?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.