Бойко Борисов: Борбата с коронавируса се води ежедневно

Актуално Власт Градът Новини

Премиерът подмина журналистите и отиде с Николай Пловдивски до духовната семинария (ВИДЕО)

„Отчето ме гледа. Понеже ме глобиха 300 лева и съм с маска, какво ми се чудиш?“

Министър-председателят Бойко Борисов отказа да говори пред медиите днес в града на тепетата, където присъства на тържествената церемония се връчва първите бойното и представителното знамена на Съвместното командване на специалните операции и празника на Гарнизон Пловдив.

На журналистите, който го чакаха след официалната част той заяви, че борбата с коронавируса у нас се води ежедневно, съвместно с Националния оперативен щаб.

Премиерът обясни, че е нарушил програмата си единствено заради приятелството си с командира на гарнизона и ръководител на Съвместно командване специални операции ген.- майор Явор Матеев.

От командването той отиде до Духовната семинария, където журналисти не бяха допуснати, за да види ремонта на сградата, извършен със 600 000 лева отпуснати от правителството. Сменени са старите покриви, които бяха в много тежко състояние, отоплителната система и подовите настилки.

Там Борисов остана видимо доволен от свършеното. „Само може да се радваме, че е станало толкова хубаво“, отбеляза министър-председателят.

В параклиса на историческата сграда се помоли заедно с Митрополит Николай за България. Негово Високопреосвещенство го въведе зад олтара и му показа светите мощи, които се пазят там, после му разказа, че всички светци, изографисани по стените са български.

Министър-председателят разгледа още библиотеката на духовното училище, където учат 250 студенти и гимназисти и научи, че новият покрив има 3 години гаранция.

Накрая Бойко Борисов заяви, че където учат свещениците трябва да е хубаво, а обръщайки се към един от тях каза:

„Отчето ме гледа. Понеже ме глобиха 300 лева и съм с маска, какво ми се чудиш?“

Премиерът посети семинарията в Пловдив и през август миналата година, когато ремонтните дейности бяха в ход.

Споделете ни във:

3 коментара за “Бойко Борисов: Борбата с коронавируса се води ежедневно

  1. дано с отчето двамцата полежите легло до лего, или поне манафите да ви търсят дълго

  2. Борбата се води…. като се пускат по 12000 души на мачове! След седмица-две, ще видим истинските резултати от този мач! А и от другите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.