Премиерът поздрави Специалните сили в Пловдив

Актуално Власт Градът Новини

“Гответе се така, че да оставате живи!”

“На вас разчитаме най-много!”

Съвместното командване получи първите си знамена

На днешната дата, когато Гарнизон Пловдив отбелязва своя празник, на тържествената церемония се връчва първите бойното и представителното знамена на Съвместното командване на специалните операции. Те бяха осветени от Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай.

Премиерът Бойко Борисов прие представителният строй и поздрави войниците.

В словото си той изтъкна, че е имало голяма съпротива да бъде създадена структурата, защото това щяло да води до нови средства за нови машини: „Не беше лесно,  имаше много съпротива да правим още една подобна структура, тъй като вече и за вас трябват бронирани машини и  допълнително финансиране.“

Министър-председателят напомни, че поетите от него ангажименти вече се реализират – осигурени са допълнително патрони за ученията и вече се строи казармата.

„Дали сме ви 300 000 патрона и новата сграда виждате, че се строи. На 18-и март, когато ви е празникът, ще бъдете в новата сграда. Всички имате жени, деца, родители, тренирайте, гответе се така, че да оставате живи, да сте здрави, да сте крепки. Войската, на която най-много разчитаме, са ето тези – това са тези, които вършат най-много работа. Пазете се живи и здрави и честит празник.”

На церемонията присъстват още министърът на отбраната Красимир Каракачанов, председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание ген. Константин Попов, областният управител Дани Каназирева, кметът на Пловдив Здравко Димитров и висши военни ръководители.

Командирът на Гарнизон Пловдив и ръководител на Съвместно командване специални операции ген. майор Явор Матеев напомни за историята на гарнизона и благодари на присъстващите за подкрепата.

Вечерта ще се проведе тържествена проверка заря, а слово ще произнесе председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Поканени са  командирът на командването на Специалните сили на САЩ в Европа и на специалните сили на съседни държави, командири на военни формирования, представители на местната и държавната власт.

 

След тържествената церемония премиерът отказа да отговаря на репортерски въпроси, качи в джипа си с митрополит Николай и потеглиха.

Споделете ни във:

2 коментара за “Премиерът поздрави Специалните сили в Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.