Близо 20 години пазили директорски пост в селско училище за бившия депутат Петър Петров

Актуално Градът Живот Избори 2021 Новини Под ножа
Петър Петров

Екс зам.-областният управител бе освободен преди броени дни от администрацията, за да се върне като ръководител в ОУ „Христо Ботев“ в село Богданица

На какъв пост ще отиде кадърът на ГЕРБ Петър Петров, заемал куп публични длъжности в последните години? Този въпрос си задаваха много политически лица в града, след като бившият депутат, екс.зам.- кмет и два мандата кмет на Източен и бивш зам.-областен управител бе освободен от поста временно изпълняващ длъжността губернатор след назначаването на Ангел Стоев като такъв от служебното правителство. Е, отговорът вече е ясен. Петър Петров отново е на държавна служба. Върна се на старата си работа- директор ОУ „Христо Ботев“ в село Богданица, община Садово.

Интересното в случая е друго. Излиза, че директорският пост в селското школо е бил пазен за Петър Петров в продължение на близо 20 години. Като титуляр той се е върнал на ръководната длъжност с напускането на областна управа преди броени дни,  след като дълги години Елена Бойчева е била начело на училището. Излиза, че тя просто е „бранила” мястото на Петров, за да се завърне той, когато остане без политическа служба.

Същото училище в село Богданица се оказа в гаф на националното външно оценяване, тъй като четвъртокласниците там правили диктовка върху друг текст, а не върху изпратения от МОН вариант. След проверка на всички 57 307 писмени работи от националното външно оценяване по български език и литература в 4 клас, са били открити около 90 теста, които съдържат диктовки с текст, различен от този в  изпитния  аудиофайл. Директори на училища и квестори ще носят дисциплинарна отговорност за подменените диктовки на НВО, което се проведе на 27 май. В пет училища в страната на учениците не е пуснат изпратеният от МОН аудиофайл, а са диктувани съвсем други текстове, съобщава Уча в Пловдив.

Потърпевшите в Богданица са 10 деца. Става дума за маломерна паралелка. Старши експертът за обучение в начален етап в Регионалното управление на образованието Марияна Механджиева обясни, че става дума за неволна грешка. Или поне такова е обяснението на директора Елена Бойчева, провела външното оценяване. Флашката, на която е бил качен изпратеният от МОН файл с диктовката, не е била празна, въпреки указанията. Така на децата е бил пуснат стар текст. В училището няма видеонаблюдение, така че тепърва ще се изясняват обстоятелствата, довели до гафа, както и квесторите, ангажирани с провеждането на изпита.  Едно е сигурно – не е била спазена инструкцията.

 

 

Споделете ни във:

5 коментара за “Близо 20 години пазили директорски пост в селско училище за бившия депутат Петър Петров

 1. Какъв директор може да бъде,та той две думи на кръст не може да каже,Езеровски алкохолик.

 2. Нормален човек не може да има такава муцуна. Бахмо, само боклуци, тъпаци и олигофрени ни управляват.

  1. 22 години да му се пази място на Генерален Директор заслужава този величав нашенски възрожденец.

   Не забравяйте да го ръкоположите и в Почетен СъСелянин.

   Награда ПЛОВДИВ за АртМениджСЕРГИДЖИ (акредитиран)

   Хвала!

 3. Омитайте и тая дърта гнида от ДС Ангел Стоев!
  Махайте го тоя вмимирас каскет и навлек, навсякъде Фратев го тика като пазарска количка!
  Ангел Стоев – тикана количка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.