АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

„Бизнесът за Пловдив” към властта за панаира: Подходете отговорно

Сдружение „Бизнесът за Пловдив” излезе с позиция до медиите относно бъдещето на Международен панаир Пловдив и с призив към местната власт и общински съвет да подходят отговорно към казуса.

Темата влиза утре в местния парламент, където ще се разгледа позицията на Общината относно поканата за Общо събрание на акционерите на Пълдин Туринвест приемането на Община Варна като акционер в международното изложение. То съвпада с датата на самата сесия- насрочено е за 13ч.  

Съветниците от групата на Демократична България ще предложат на колегите си от ОбС да се приеме задействането на блокираща квота на общото събрание относно апорта от акциите от Панаира от Община Варна. В този тон е и позицията на сдружение „Бизнесът за Пловдив”. Ето и пълното й съдържание:

Сдружение  „Бизнесът за Пловдив“ , водено от същността на целите си, а именно: подкрепа на териториално-устройственото, архитектурно и икономическо развитие на град Пловдив и областта, както и развитието на духовния и културен живот на града, намира за наложително да изрази своята позиция относно Международен панаир Пловдив, който е включен в дневния ред на предстоящата сесия на Общински съвет Пловдив. 

Сто и тридесетгодишната история на изложението ни задължава като пловдивчани, да се отнесем към темата за съдбата на тази институция, поставила града ни на световната бизнес картата с отговорността и уважението, което дължим като наследници на прогресивните и предприемчиви визионери, положили основите и създали тази емблема на града ни. Общественият интерес и отговорността пред нашите потомци, трябва да са достатъчна мотивация, да не допускаме съмнението за спорни или дори нечестни практики, пасивно поведение и бездействие в момент, когато се решава съдбата на този символ на Пловдив.

СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ настоява Община Пловдив и Общински съвет Пловдив да се възползват от защитата, дадена им в закона, срещу действия, непосредствено засягащи Панаира, които биха довели до загубата на общински и държавни механизми за влияние и контрол върху бъдещето на емблематичното международно изложение.

Надяваме се, че всички общински съветници и кметът г-н Здравко Димитров ще подходят отговорно и със съзнанието на пловдичани, предопределящи съдбата на града ни и конкретно на „Пловдивския панаир“.

Часове преди сесията общинският съветник от ДБ Веселина Александрова излезе с коментар във Фейсбук, с който дори онагледява какво ще се случи с панаира, ако утре Общински съвет със своето решение не се възпротиви недвусмислено и не се възползва от блокиращата квота.

“ Който има над 2/3 (67 %) от капитала в едно акционерно дружество, държи съдбата на дружеството в ръцете си, включително неговото прекратяване и ликвидация“, обяснява Александрова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина