Белащенци разпънаха палатков лагер на пътя за кариерите – ВИДЕО

Актуално Гласове Новини Разследване

Инициативният комитет „СТОП на кариерите в Белащица“ разпъна палатков лагер на пътя към каменоломните, съобщи Павел Гимишев.

Той е ситуиран до едно от заведенията на пътя, които води към кариерите.

По-рано днес от ИК организираха протест срещу извозването на складираните инертни материали от производствената база над селото. Недоволните са подали уведомление за тридневни протести в администрацията на Община Родопи и в кметството на село Белащица.

Припомняме, че вчера започна извозването на вече добити материали от кариерите, за което концесионерът е уведомил предварително протестиращите граждани от инициативния комитет. Общата маса на инертните материали, които трябва да бъдат извозени е 60 000 тона.

Според протестиращите обаче, спирането на концесията означава прекратяване, както на добива и обработката, така и на извозването на материала.

Павел Гемишев, напомни цитат от екоминистъра Борислав Сандов, който на среща с протестиращите през февруари е заявил, че транспортирането на баластрата е в нарушение на законодателството.

Снимки: Стоп на кариерите в Белащица/Fb

Гражданите от протестния палатков лагер очакват представител на МОСВ да дойде на място.  По-рано днес там е бил кметът на Община Родопи. Павел Михайлов е поискал от Министерството на енергетиката и МОСВ отговор кога ще спрат всички процеси на фирмата.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.