АктуалноЖивотЗабавлениеНовиниТуризъм

Басейни около Пловдив

Статията е актуализирана през юли 2022

Горещите летни дни са в разгара си, а тъй като предполагаме, че вече сте обиколили всички наши предложения за басейни в града, екипът на дигиталния гид на Пловдив подготви за вас няколко места, които са малко по – отдалечени

Макар и още да е средата на седмицата, със сигурност вече всички бленуваме за уикенда и трескаво търсим алтернативи за приятни преживявания. Горещите летни дни са в разгара си, а тъй като предполагаме, че вече сте обиколили всички наши предложения за басейни в града, екипът на дигиталния гид на Пловдив подготви за вас няколко места, които са малко по – отдалечени.

За някои може да използвате междуградски транспорт, за други ще ви трябва собствен превоз, но със сигурност е добра идея да избягате през почивните дни от задушаващата прегръдка на градската джунгла и да отдъхнете за момент, без да сте заобиколени от многоетажни сгради.

Безспорно най-близките локации са басейните в селата около града. Парк и Спа хотел Марково, предлага красива гледка към града и откритото водно съоръжение бързо се превърна в най-предпочитаното място на пловдивчани за разхлада и релакс през лятото. Има обособена част за по-малките, а в една част на двора е изградена и детска площадка на открито. Хубавото тук е, че на ваше разположение са няколко ресторанта, лоби бар и детски център, където може да оставите детето си да поиграе под надзор, а вие да добиете така желания слънчев загар.

Друго предпочитано място от пловдивчани е външният басейн на Alchemist Residence Von Goldenbourg в с. Белащица. Разположен е сред палми, до градината на ресторанта и близо до джакузито и е отлична локация за релакс и наблюдение на залеза.

За комплекс Тракиец вече сме ви разказвали в няколко различни статии, като препоръчвана от нас дестинация за конна езда или спа, но и външният басейн им е доста впечатляващ, тъй като от три от страните той прелива в езеро. Има зона за деца с дълбочина 50 см и джакузи кът. Работи само през летния сезон и входът за него включва ползването и на релакс зоната и на фитнеса.

Къде още да се разхладите около Пловдив, вижте в Lost in Plovdiv.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина