АктуалноГрадътИзбор на редактораИзбориНовиниОбщина ПловдивСпортСпортен Пловдив

Авансът за Колежа отново влиза за гласуване в местния парламент

Предложението за изплащането на 6,2 милиона аванс за завършването на стадион „Христо Ботев“ на изпълнителя ДЗЗД „Колежа“ ба внесено за гласуване на сесията на местния парламент тази седмица от зам.- кмета по строителството Пламен Райчев.

Предложението за изплащането на сумата под формата на аванс за довършването на Колежа с пълното покритие на съоръжението бе отхвърлено на предното заседание на Общински съвет заради начина, по който бе входирано- като част от точка за финансиране на младежки дейности. Настоящето е минало през комисии и разгледано там.

„Не, парите за стадиона не се увеличават. Идеята е част от сумата, предвидена за 2024г. и 2025г., да се изтегли, за да бъдат поръчани металните елементи за цялата козирка. Явно някои съветници не го разбраха това, услужливо. Създаде се проблем и трябваше да реагираме. Предложението бе направено по този начин в пленарна зала, тъй като технически бе единственият възможен вариант. Ще го внесем отново на сесията на 8 юни като самостоятелно предложение, за да мине и през комисиите. Но ще се забави с един месец“, обясни кметът Здравко Димитров, след като предложението на администрацията не бе прието на миналата сесия на местния парламент.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина