Асен Василев: Тепърва започваме организацията на структури по места

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини
Асен Василев

Кирил Петков и Асен Василев, заедно, подреждат листите на „Продължаваме промяната” в страната, стана ясно от думите на бившият служебен министър на финансите в Пловдив днес. Той ще е водач в Хасково, откъдето е родом, а Николов ще е водач в Пловдив.

„ Тепърва започваме организацията на структури по места. Започваме с група от хора, които са били наши студенти в курсовете и по програмите. Както и хора, които имат добър бизнес, не са компрометирани и са готови да помогнат, а и хора от научните среди, какъвто е примерът с проф. Даскалов. Опитваме се да съберем съмишленици, които се опитват да работят, без да очакват да получат нещо обратно”, коментира след въпрос на Под тепето Асен Василев.

Той подчерта, че в служебното правителство има много кадърни хора, с които с удоволствие екипът на „Продължаваме промяната” би работил и след това. „ Но те в момента са съдията на мача. Нека да минат изборите и след това ще говорим за кои хора става въпрос”, уточни той.

„За да сме доволни от това, което показва социологията на този етап, първо трябва да се види как наборът партии, които вярват, че България трябва да се управлява по начина, по който ние се опитвахме да управляваме в последните четири месеца, може да събере мнозинство- 121 гласа. Ако прогнозите не показват това, няма как да сме доволни, защото няма как да се направи стабилно правителство.  Трябва да се обединим около няколко принципа на управление- да не се вдигат данъците, да се спрат течовете, да си събираме данъците и след това тези пари да ги използваме така, че да се подобри образованието, здравеопазването, да си направим инфраструктурата. Ако се обединим около едни такива принципи с удоволствие бихме подписали споразумение, да се излъчи правителство и то да управлява”, каза още Асен Василев.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.