Асен Василев е предложението на ПП за кандидат- премиер

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини
премиер Кирил Петков МС

„Предложих на Продължаваме промяната следващият министър-председател на България да се казва Асен Василев. Човек, на който имам безпрекословно доверие. С който започнахме борбата рамо до и рамо и ще я завършим рамо до рамо, в един отбор”, обяви в специално изявление премиерът в оставка Кирил Петков. Той посочи, че трябва да се обединят усилията за сформиране на кабинет с 6-месечна програма с ясни цели и приоритети.

„Време е да запретнем ръкави и да си свършим работата докрай”, призова той.

Петков подчерта, че страната се намира на исторически вододел- да бъде продължена промяната или да се върне задкулисието.

„ Няма да допуснем чужди дипломати да дават ултиматум до 12 часа на обяд. С БСП имаме различия по международните въпроси. Но нищо не може да бъде по-важно от просперитета на България. Трябва да се обединим зад ясни задачи, които да свършим в следващите 6 месеца”, каза Петков. И изброи част от целите- Бойко Рашков трябва да оглави антикорупционната комисия, да се сложим механизъм за разследването на главния прокурор с независим съдия,  да бъдат сменим всички регулатори, които имат изтекъл мандат, да бъде променен Закона за обществените поръчки.

„ Призовавам да се обединим в една обща коалиция за тази програма и тези задачи да бъдат свършени в следващите шест месеца”, добави Кирил Петков.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.