АктуалноБългарияГрадътНовиниОбщина Пловдив

Анексът за Бетонния мост е подписан

Това бе условието на Община Пловдив да подпише разрешителното за събарянето. Какво следва?

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ е публикувала подписания анекс с фирмата-изпълнител на проекта за модернизация на жп линията „Трейс груп холд“. Допълнителното споразумение, касаещо частта за реконструкцията на Бетонния мост, предвижда фирмата да получи 4,3 млн. лева, за да повдигне съоръжението и да направи връзката му с бул. „Македония“.

Именно липсата на този документ бе изтъквана като един от отказите от страна градската управа на Пловдив да издаде строително разрешително на НКЖИ, за да започне работата по ремонта на съоръжението, тъй като в първоначалния проект се предвиждаше то да бъде съборено.

От тук нататък следва документите на държавната компания да бъдат разгледани от градската управа. Най-вероятно това ще стане след почивните Коледно-Новогодишни празници.

Припомняме, че другите изтъквани във времето условия за затваряне на Бетонния мост бяха отварянето на връзките към бул. „Руски” и ул. „Иван Вазов”, както и завършването на пробива Модър-Царевец. Докато първите две са на финалната права, то по отношение на Модър-Царевец обявеният засега краен срок е през април идната година.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина