АктуалноГласовеГрадътИзбориКриминалеНовиниРазследване

Адв. Георги Колев: Това е дъното на политиката в Пловдив – ВИДЕО

Съпредседателите на местна коалиция „Съединени за Пловдив“ внесоха в Прокуратурата сигнал по повод запис, разпространен по медиите, който внушава, че лидерът на ПП „Кауза България“ Георги Титюков уговаря купуване на гласове. Както Под тепето ви съобщи по-рано Титюков сезира Прокуратурата за запис пуснат в медиите.

„Току-що внесохме сигнал до Прокуратурата за измама, клевета и опит да се повлияе на изборните резултати, с цел да променят нагласите на гласоподавателите в Пловдив, за кого да гласуват на балотаж в неделя“, обяви той на излизане от кабинета на дежурния прокурор.

„Съединени за Пловдив“ изказаха мнение, че атаката срещу тях идва заради обявената вчера подкрепа за един от двамата кандидати за кмет на Община Пловдив, които отиват на балотаж- този на ГЕРБ Костадин Димитров.

От обединението уточниха, че като третата политическа сила в бъдещия Общински съвет на Пловдив с 8 съветника е съвсем нормално да бъдат търсени от кандидатите, които отиват на втори тур на избори за кмет за подкрепа. Те отрекоха на този етап да е обсъждана конкретика за постове в бъдещото управление на града.

Вижте всички подробности от брифинга във видеото.

„В много от случаите, практиката е показала, че класираният на трето място предопределя изхода от балотажа. Конкретика за постове не е ставало въпрос… и най-важно – Дай Боже, в неделя кандидатът, който подкрепихме, да получи доверието на хората, в което вярваме, тогава ще седнем и ще обсъдим от коя програма кое може да се случи. След това подписваме някакво споразумение, без значение дали се нарича „коалиционно споразумение“, „програма за управление“ и т.н. Надяваме се да има едно стабилно управление в Пловдив. Това е цялата идея“, така отговори на журналистически въпрос за двете зам.-кметски места от записа Георги Титюков.

Адв. Георги Колев от ЗС „Ал. Стамболийски“ отбеляза, че „по-важно е нещо друго – на този етап Пловдив не е избрал кмет. Мислите ли, че сега някой, водейки разговори, ще обещава места при положение, че изборите са в неделя и те ще са много тежки“.

„Нека тези изброи да приключат, нека да се види успеха на всеки един от кандидатите. Едва тогава между потенциалните партньори, между гласоподавателите, които са излъчили нас като съветници и останалите партии ще се направи управленска програма. Ако специалисти от нашата структура ще са полезни на Общината – чудесно, ако не – продължаваме напред. Нито един от нас не е венчан за своята работа. Важно е градът да излезе от тупика, в който се намира. Това е всичко“, заключи адв. Колев.

В отговор на журналистически въпрос вярно ли е, че е получавал заплахи за семейството си, той заяви, че на този етап няма да коментира. Заяви обаче, че случващото се е дъното на политиката в Пловдив.

Лидерът на ВМРО Владимир Кисьов добави, че разговори за партньорство в управлението на Пловдив няма да се правят задкулисно.

„Това ще бъде направено пред медиите и обществеността. Кога, кое, защо се подкрепя и по кои политики се работи за нашия град“, допълни той.

Очаква се Прокуратурата да се произнесе по жалбата в законоустановения срок, който по принцип е двумесечен.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

 1. Кой обслужва цирка , който се разигра с Тютюков и Съединени за Пловдив ?! Тая елементарна чат бот измама представена като „атомна бомба“ в медиите , показа до къде е стигнало българското общество , и българската журналистика .

 2. Тоя Славчо не е ОНЯ Славчо.

  12 години оглупяване пролича още с кандидатирането му от байрактар Титюк Паша Статуквов. А имаше и странни изказвания колко е добродушен и нямало да уволнява от тълпите заплатаджии в СелСъвета (ГЕРБави гласопод,,,) никакви КАЛИНКИ,Чонове и АрхеоКулТуристи. А и как в БЕЗПАРТИЙНИЯ ДОМ щял да настани в долните етажи държавните заплатаджии от Операта (вместо общинската администрация) за да можели частниците Ортаци от Агитка „фондация“ все пак да си дигнат мечтаното Доходно Здание в дупката отзад.

  Градоустройство да ти види окото, майна!

  Нейсе, всяка дядка има право да поумнее за десетилетие, но неговите 13%?

  Ако си беше кротичко затраял, неговите щяхме да проспим балотажа. АЙЛЯг, както казал Поетът.

  Ала да се щракне с ПроксиТОТЕВ и с демоничен БоБоЧЕТИРИ отзад – това предизвика даже свекървите да подскочат да грабнат Точилката!

  Щом предателят щял бил да подпира ТОТЕВ2, то ние можем да надвием мързела ф неделя и да гласуваме малко по-правилно, не ли, а? А?

  Да не се окаже, че Бистришките Тигри(ци) са си фкарале с таа снимчица малко АфтоГОООЛче, а?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина