АктуалноВкусът на градаГрадътЗабавлениеНовини

3 ресторанта в Смирненски, които да не пропускате

Екипът на единствения дигитален гид под тепетата Lost in Plovdiv открои няколко предпочитани от нас места

След няколкото теми за местата за похапване встрани от центъра дойде време и на най-западната част от Града под тепетата. В миналото квартал Смирненски често бе характеризиран като „зелената” част от Пловдив и с годините се превърна в много предпочитан за живеене и инвестиции. Днес вече вместо малки еднофамилни къщи на голяма част от площите се издигат високи кооперации, но все още се наблюдава доста голям наплив от желаещи да се устроят в тази част от града. Голяма част от жилищата се отдават и под наем, така че близостта до вкусна храна и добри ресторанти изобщо не е за пренебрегване, пише единственият дигитален гид в града Lost in Plovdiv.

Екипът на единствения дигитален гид под тепетата открои няколко предпочитани от нас места, като насърчаваме и всеки да остави своя любим ресторант в коментарите.

Няма да се спираме на заведенията в района на Гребната база, тъй като за тях вече имаме отделна статия, но ще насочим вниманието ви към един ресторант в първия мол в Пловдив. Ресторант „Fancy” отваря врати със самото откриване на търговския център и вече 10 години посреща своите клиенти на последния етаж, където е и зоната за хранене. В тези 10 години той претърпява редица метаморфози не само във визията и обстановката, но и в подбора на предлаганите специалитети. Днес мястото е с изцяло обновен интериор, страхотна отопляема зимна градина и съвсем ново меню. Кухнята съчетава разнообразни предложения от пресни салати и стартери до интересна интерпретация на чийзкейка, който се приготвя с биволско мляко и мед. Независимо дали ви се хапва паста, бургер, или най-висок клас говеждо месо, ресторантът е отлично решение за обяд или вечеря. В близост има и детски център, така че може да оставите детето си и да похапнете на спокойствие, а за възможността за пазаруване преди/след похапване само „леко” ще загатнем.

Второто място ни потапя в пикантността на мексиканската кухня, защото поредният обект от веригата Сомбреро, е именно в квартал Смирненски. Сомбреро е едно пъстро и цветно място, където сангрията идеално се допълва с вкусните кесадили, а лютото е наистина люто! Интересен факт е, че  мексиканската кухня е добавена от Юнеско към списъка с нематериални културни наследства, а хубавата новина е, че може да се докоснете до нея и в Европейската столица на културата 2019. Освен предложенията в менюто, на дневна и седмична база може да намерите и специални рецепти, така че ви препоръчваме да не се колебаете много за посещението си.

Отново с нещо екзотично за българските вкусове ще ни изненадат и в последното препоръчвано от нас място – Japonica. Това е първият японски ресторант под тепетата, който отвори врати преди около половин година. В него част от продуктите се зареждат директно от Страната на изгряващото слънце, а друга – от специални борси в чужбина. В менюто ще откриете разнообразие от автентични японски ястия, като голяма част от тях са авторски рецепти на Шеф Лозев. В стремежа си всяко посещение да е уникално предлагат и специални предложения, които периодично обновяват. Ценителите на японската кухня препоръчват задължително да опитате рамен-а и суши вариантите.

А кои са вашите любими места за похапване в този район?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. В България храната е леш , фашкии и буклуци. Най-лошата в целия ЕС. Не може да има добри ресторанти , при условие че продуктите са местни. Това че внасяли продукти за японския ресторант директно от Япония, баси вица…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина