АктуалноГласовеМненияНовини

Днес е денят!

По повод публикация в ПИК, накърняваща достойнството на един от кандидат-кметовете на София, десетки български медии и журналисти, спазващи етичните норми в професията, сред които са и пловдивските сайтове Под тепето и Капана, заявяват: Това е денят, в който да поставим границата кое е журналистика

„Днес е денят, в който българските медии решават, че трябва да поставят границата. Работата ни, честта ни, етиката и правилата ни нямат нищо общо с опита да бъде дискредитиран един от участниците в кампанията за кмет на София по несъвместим с професията ни начин. Това не е журналистика.“ Така започва позиция на медии и журналисти, спазващи етичните норми в професията у нас. Тя бе разпространена днес- 6-ти септември – денят на Съединението, по повод вчерашна публикация на лични снимки на момиче от сайта ПИК. Този акт е най-грозната досега атака срещу кандидат за кмет на София, в случая на „Демократична България“.

„И ние категорично се противопоставяме на опитите да се нарича така. Още по-категорично възразяваме срещу онези партии и отделни политици, които легитимират подобни „медии“ като им дават интервюта, канят техни представители на събитията си, плащат им за рекламни и PR кампании по време на избори,“ се казва още в позицията.

Колегията се обръща с апел и към родните политици: „Днес е денят, в който ние, българските медии, искаме от вас, българските политици, да прекратите това. Ако вашата работа, чест, етика и правила нямат нищо общо със случилото се, разбира се. Всяка друга реакция е фалшива. Днес е денят. Нека заедно да поставим границата!“

Позицията е подписана* от десетки български медии и журналисти, спазващи етичните норми в професията, сред които са и пловдивските сайтове Под тепето и Капана.

*Към момента на публикуване в сайта ни, който търси истината за Пловдив, тя е подкрепена от БНР, Би Ти Ви, „Дарик“, „Дневник“, „Капитал“, „Сега“, „Клуб Z“, „Медиапул“, OFFNews, БГНЕС, „24 часа“, Dir.bg, „Епицентър“, „Площад Славейков“, ТВ „Европа“, „Фактор“, „Фокус“, „Фрогнюз“ .

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Както и да го погледне човек , е грозно. За мен е недопустимо публикуването на порнография в официална интернет медия , независимо дали е таблоид или официален партиен орган! Това , поне в Германия , е изключено да се случи – ще бъде автоматично цензурирано от съответните органи и виновните ще отговарят пред съда. Нито в „Билд“ нито в „Сън“ може да се появи порнография от този вид , дори без скрити очи !!! Аз , а и никой нормален човек , не желае детето му да попадне случайно на подобни кадри. В България не важат ли европейските законови линии за порнографията и нейното разпространение? Какво значи , че някой си Недялков се издържал сам ? Това не го прави Робинзон Крузо , а останалите – Петкановци! Много хора , фирми , та цели държави се издържат сами , това значи ли , че им е позволено да правят каквото си поискат? Цивилизованите общества по това се различават от другите – по ценностната си система. Как е възможно , посред бял ден , в европейска държава, в четен сайт , да се пльоснат порнографски снимки на дрогирано момиче(вижте и зениците) , снимано абсолютно преднамерено и публикувано с цел да се компрометира трети? Who the fuck е този Недялко , дето си позволява безнаказано да компрометира цяла държава в името на собствените си интереси? Ако взема да му постна простотията във ФБ , немската цензура ще ме блокира поне за един месец!
    Поздравявам ви за позицията и отношението ви към случващото се, защото това наистина е недопустимо!
    …..а и не бих желала единственото , което да ме кара да се връщам в родината ми да е вашето малиново гозе!
    Keep fighting

  2. Отсъства подписът на депутата от Далавери Привилегии Салтанати =ДПС= корпулентният г-н ДЕбеЛЯН БЕЙевски, който се явява Господар на всички медии

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина