6 български крафт бири влизат в надпревара за World Beer Awards 2021

Актуално Вкусът на града Градът Живот Новини

Шест български крафт пивоварни влизат в надпреварата World Beer Awards 2021 (Световните награди за бира 2021). Това ще бъде първото представяне на крафт бири, произведени в България, които ще се състезават за авторитетните международни отличия. Световните награди избират победителите във всички признати стилове, награждават и популяризират най-добрите в света сред потребителите и търговците в глобален мащаб.

Тази година шест български крафт пивоварни ще премерят сили с най-успешните брандове в света на бирата. Кои са смелчаците? Britos се включват с емблематичната с вкус на българска роза Malt&Roses и заедно с  „Диво пиво“ на Пивоварна 359 – непастьоризиран и нефилтриран ейл, вземат участие в категориите, отличаващи вкусовите качества на пивото. „Баси Кефа“ IPA на Beer Bastards е отличена през 2019 г. за „Най-добра българска бира“ от специализирания сайт за крафт бира – Ratebeer. Три бири ще се състезават освен за вкус и за дизайн. Първата е индийският светъл лагер SPACE LORD ISLAGER 5.5% на Metal Head. До него се нареждат носещият усещане за благоуханни пролетни цветя и златисто жълт цвят с плътна пяна Hills Weinbeere на Бирен парк Хилс и „Янка гозе“ със самардала на „Трима и двама“ – изненадващо приятно кисело и фино солено пиво. Всички изброени кандидати за световна бирена слава могат да бъдат открити и опитани в бар Котка и Мишка в сърцето на Капана.

Над 2000 бири годишно се състезават за едни от най-престижните призове в света на пивото – Световните награди за бира. Победителите, избрани от авторитетно жури, съставено от експерти от цял свят, получават възможност да поставят лого със завоюваното отличие на своите продукти. Българското участие в биреното световно се подкрепя от МЕТРО.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.