АктуалноКриминалеМненияНовиниПод ножа

Централата за биогаз в село Труд изпускала във въздуха амоняк, сероводород и въглероден оксид

Това е посочено в експертиза, цитирана днес в Административен съд – Пловдив

Делото е обявено за решаване

Таня Грозданова

Централа за производство на електроенергия, чрез използване на биомаса, експлоатирана от „Билд Инвест сит“ ЕООД, която се намира на територията на пловдивското село Труд, емитира силно токсични вещества. Това стана ясно днес в Административен съд – Пловдив. В Съдебната палата на ул.“Иван Вазов“ днес след обяд се проведе заседание по жалбата на Община Марица срещу решение на РИОСВ –Пловдив. В становището на Екоинспекцията се казва, че не е необходимо извършване на оценка на въздействието върху околната среда за планирано разширяване на централата.

Инсталацията за биогаз в село Труд изпуска във въздуха амоняк, сероводород и въглероден оксид, се казва в експертиза по делото, цитирана в залата.

Делото е обявено за решаване. Самото решение трябва да се обяви в 30-дневен срок, съобщи за Под тепето, Йордан Иванов – председател на ДСБ-Пловдив и член на националното ръководство на партията, който присъства на заседанието.

Припомняме, че  зам.-председателят на Демократи за силна България Радан Кънев пое защитата на Сдружението с нестопанска цел „Бъдеще за село Труд“, което бе конституирано като страна по делото след решение на Висшия административен съд.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина